Slováci na Silvestra opäť lámali miliónové rekordy v hovoroch a SMS

Na prelome roka Slováci poslali milióny SMS správ a uskutočnili milióny hovorov. MMS sú stále v kurze. Na Silvestra bolo najrušnejšie v sieti Orange. V Telekome zákazníci s odoslanými SMS správami zdvojnásobili bežný denný priemer.

01.01.2016 18:38
smartfón, mobil, SMS, telefonovanie, správa,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Posledný a prvý deň v roku sú pre operátorov každoročne zaťažkávajúcou skúškou. Na konci minulého roka a na začiatku nového priestupného roka stihli poslať milióny SMS správ a uskutočniť ešte viac hovorov. V kurze sú stále aj MMS správy, napriek tomu, že ich možno počítať len v státisícoch.

Slovak Telekom
Slovak Telekom zaznamenal opäť výrazný nárast počtu odoslaných SMS a MMS správ v porovnaní s minulým rokom. Na Silvestra jeho zákazníci poslali viac ako 3,7 milióna SMS správ (o 300-tisíc viac než v minulom roku), čo je takmer dvojnásobok denného priemeru. Najviac, až 293-tisíc, SMS správ bolo odoslaných medzi 18. a 19. hodinou. Počas posledného dňa minulého roka Telekom evidoval aj 5,2 milióna odchádzajúcich hovorov a 122-tisíc MMS správ, čo je o 19-tisíc viac ako vlani.

Orange
Oranžový operátor takisto pokoril viacero rekordov. Počas Silvestra jeho zákazníci odoslali 5 miliónov SMS správ, 267-tisíc MMS správ a uskutočnili takmer 9 miliónov hovorov. Najviac, až 1,67 milióna, SMS správ jeho zákazníci odoslali už tradične v Silvestrovskej a novoročnej dvojhodinovke. To isté platí aj o odchádzajúcich hovoroch, ktorých bolo v rovnakom čase zrealizovaných približne 1,6 milióna. Orange sa podelil aj o ďalšie zaujímavé štatistiky. V mobilnej dátovej sieti operátora bolo počas posledného dňa v roku prenesených takmer 53-tisíc gigabajtov dát, z toho takmer 13-tisíc gigabajtov v 4G sieti.

O2
V sieti tretieho slovenského operátora zákazníci počas Silvestra a prvých hodín v novom roku poslali spolu 3,9 milióna SMS správ, uskutočnili takmer 5 miliónov hovorov a odoslali 144-tisíc obrazových správ MMS. Oproti minulému roku sa dátová prevádzka v sieti O2 takmer strojnásobila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobilní operátori #Nový rok #Silvester 2015 #mobilná prevádzka