Na Facebooku pribudne viac reklám. Objavia sa aj v správach

Facebook opäť mení pravidlá hry a snaží sa ponúknuť inzerentom viac miesta na sociálnej sieti. Ďalšou obeťou sú súkromné správy, ktoré budú po novom obsahovať reklamu, avšak zatiaľ len pri komunikácii užívateľa s firmami.

21.02.2016 16:34
Instant Articles, Facebook Foto:
Ilustračné foto
debata

Uniknúť reklamám na Facebooku bude čoraz ťažšie. Sociálna sieť pripravuje rozšírenie svojej reklamnej plochy aj o súkromné správy v aplikácii Messenger. Podľa dokumentu, ktorý sa podarilo získať redaktorom serveru TechCrunch, sa reklamy v Messengeri začnú užívateľom zobrazovať ešte v prvej polovici tohto roka. Spočiatku však len pri konverzácii s firmami. Pri tejto príležitosti Facebook uviedol aj skrátenú podobu webovej adresy fb.com/msg/, ktorá bude priamo odkazovať na konkrétnu konverzáciu.

Na Facebooku nenápadne pribudnú ďalšie reklamy
Sponzorované odkazy sa tiež nebudú zobrazovať automaticky každému. Facebook firmám stále neumožní hromadne kontaktovať užívateľov, ktorí sledujú ich stránky. Iniciovať rozhovor preto bude musieť aj naďalej užívateľ. Až následne sa mu v rozhovore zobrazia relevantné reklamy.

TechCrunch ale upozorňuje, že rozšírenie reklamy aj na súkromné správy je niečo, čo Mark Zuckerberg odmietal. Krátko po akvizícii komunikačnej platformy WhatsApp uviedol, že reklamy nie sú správnou cestou ako speňažiť správy. “Teraz, keď čoraz viac obsahu od priateľov, spravodajských serverov, tvorcov videí a firiem medzi sebou súperí pri získaní plochy na užívateľovej nástenke, sa Facebook očividne dostal do štádia, kedy je ochotný nechať inzerentov zaplatiť aj na priamy dosah na ľudí,” píše vo svojej analýze. TechCrunch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #Messenger #reklamy