Twitter si zachová svoju tvár. Zostáva verný krátkym správam

Znakové obmedzenia pre krátke správy Twitter napokon neodstráni. Verejne komunikovať bude aj naďalej možné len so 140 znakmi. Súkromné správy však môžu byť dlhšie.

19.03.2016 14:53
Twitter logo Foto:
Ilustračné foto
debata

Už dlhšiu dobu sa povrávalo o tom, že Twitter dramaticky zmení svoj konzervatívny prístup a užívateľom umožní písať aj správy, ktoré majú viac ako 140 znakov. Sociálna sieť napokon od týchto plánov upustila a zostáva verná krátkym správam. Informoval o tom výkonný šéf Twitteru, Jack Dorsey.

Pôvodné dohady z januára tohto roka hovorili o správach v dĺžke až do 10-tisíc znakov, čím by sa výrazne zmenil koncept, na ktorom bola mikroblogovacia sieť postavená. Prakticky od začiatku totiž užívateľom umožňovala publikovanie len krátkych správ. Mnoho z nich sa preto verejne vyjadrilo nesúhlas s možným odstránením 140-znakových obmedzení, ktoré sa stali pre Twitter ikonou.

Časy sa menia, návyky zostávajú. A 140 znakov tiež
Dorsey sa svojho času snažil užívateľov nepriamo presvedčiť, že dlhšie správy sú pre sieť predsa len výhodou. “Strávili sme veľmi dlhý čas sledovaním návykov ľudí na Twitteri a videli sme, že mnoho z nich si robí snímky obrazovky a následne ich na sieti zdieľa. Čo ak by bol takýto text namiesto toho skutočným textom? Text je možné prehľadávať, možno ho zvýrazňovať. Skrýva sa v ňom oveľa viac sily a možností,” uviedol Dorsey.

Zo zámeru priniesť užívateľom dlhšie správy Twitter síce nateraz upustil, no neznamená to, že nepracuje na novej funkcionalite, ktorá by predsa len nejakým spôsobom dlhšie správy umožnila písať a zdieľať. Ako píše magazín Forbes, Twitter koniec koncov počas minuloročného leta odstránil 140-znakový limit v súkromných správach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #sociálna sieť #mikroblogovanie #Dorsey