Za čakanie si priplatíte aj cez Uber. Služba testuje nové pravidlá

Ak vodič bude na klienta čakať dlhšie než dve minúty, Uber klientovi zaúčtuje poplatok. Nové pravidlá Uber testuje zatiaľ len v Spojených štátoch.

01.05.2016 19:45
Uber, poplatok Foto:
Ak vodič na klienta čaká dlhšie ako dve minúty, Uber klientovi zaúčtuje poplatok.
debata (3)

Je úplne bežné, ak pri čakaní na taxík neodhadnete správne svoj čas a zdržíte sa v obchode alebo v rade pri pokladni. Ak na vás musí vodič čakať viac než pár minút, na účte si pravdepodobne nájdete aj poplatok za čakanie. Užívatelia služby Uber boli od podobných poplatkov doposiaľ oslobodení. Firma však pripravuje zmenu, ktorú už testuje vo viacerých amerických mestách.

Za čakanie si klient priplatí. Za zrušenie jazdy po dvoch minutách taktiež
Ak sa cestujúci nenachádza na mieste, na ktorom sa s vodičom Uberu dohodol a vodič na neho bude musieť čakať dlhšie ako dve minúty, k výslednej sume po ukončení jazdy mu bude pripočítaný poplatok za čakanie. Jeho výšku Uber zatiaľ nešpecifikoval, v jednotlivých krajinách sa bude pravdepodobne líšiť. “Aj keď sa snažíme cestujúcich upozorniť, aby si jazdu rezervovali až vtedy, keď sú pripravení vycestovať, rozumieme, že niekedy sa stane, že sa oneskoria. V takýchto prípadoch budeme vodičom kompenzovať čas, ktorý strávia čakaním na svojho klienta,” uviedol Uber na svojom blogu.

V testovacej prevádzke Uber účtuje príplatky užívateľom v Dallase, New Jersey, New Yorku a Phoenixe. Ich výška zatiaľ nie je známa, no podľa serveru Mashable sa pohybuje v rozpätí 5 až 10 dolárov v závislosti od mesta. Užívateľ bude po novom penalizovaný aj keď zruší svoju požiadavku na jazdu viac ako dve minúty po jej odoslaní.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #taxi #Uber