Moskva bude mať vlastných pokémonov. Puškina, Tolstého či Gagarina

Nech to znie akokoľvek absurdne či bizarne, v Rusku sa rozhodli využiť popularitu hry Pokémon GO a miestnych obyvateľov a turistov naučiť čo-to o ruskej histórii a zoznámiť z národnými dejateľmi. Namiesto chytania pokémonov sa bude možno v uliciach Moskvy odfotiť s mnohými historickými postavami.

26.07.2016 20:00
Pokemon Go, mobilná hra, mobil, smartfón, Foto: ,
Ilustračné foto
debata (6)

Pokémon GO nie je len obyčajnou rádovou hrou v mobile. Okrem interaktívnej zábavy motivuje hráčov k pohybu, ukazuje im zaujímavé miesta, ktoré vo svojom okolí možno ani nepoznajú a informuje o o historických budovách a pamätníkoch. Šialenstvo, ktoré hra po celom svete vyvolala, zrejme motivovalo aj predstaviteľov moskovského magistrátu, ktorí sľúbili, že onedlho si budú môcť obyvatelia Ruska ale aj turisti do svojho mobilu stiahnuť podobnú náučnú hru s názvom Spoznaj Moskvu.

S historickými postavami v uliciach Moskvy sa bude možné odfotiť

Namiesto pokémonov v nej však budú “chytať” známe aj menej známe postavy z ruskej histórie. Na niektorom z moskovských parkovísk tak namiesto netopiera Zubata môže na užívateľa čakať Alexander Puškin, Tolstoj, Gogoľ, Dostojevskij alebo Gagarin. Objaviť by sa mal aj Napoleon Bonaparte, ktorý v roku 1812 uskutočnil inváziu do Ruska. “Cieľom je, aby aplikácia pritiahla pozornosť užívateľov na bohaté kultúrne dedičstvo Moskvy za pomoci moderneých technológií rozšírenej virtuálnej reality. Takisto by mala motivovať obyvateľov Moskvy, aby viac spoznávali svoje okolie,” uviedol jeden z predstaviteľov moskovského magistrátu.

Virtuálne postavy ale na rozdiel od pokémonov nebude možné trénovať či vylepšovať. Slúžiť budú ako pohyblivý hologram, s ktorým sa bude môcť užívateľ odfotiť a eventulne sa aj dozvedieť zopár detailov o dielach či živote vybranej osobnosti.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #virtuálna realita #hra #rozšírená realita #pokémon go