Najtenší notebook na trhu už nemá ani jeden centimeter

Aký tenký môže bať 13-palcový notebook? Acer zosadil z trónu svojho rivala a ukázal extrémne tenký notebook s menej než centimetrovou hrúbkou. Predávať sa začne v októbri s cenou 1299 eur.

05.09.2016 08:00
acer, swift 7, notebook, Foto:
Najtenším 13-palcovým notebookom na trhu sa s hrúbkou 0,98 centimetra v septembri 2016 stal Swift 7 od Aceru.
debata (1)

Titulom najtenší notebook na trhu sa mohol niekoľko mesiacov pýšiť HP Spectre 13, ktorý mal hrúbku len 10,4 milimetra. Z trónu ho v týchto dňoch zosadil Acer, ktorý predstavil notebook ešte o 4 milimetre tenší. Bez dvoch stotín milimetra by mal nový Swift 7 hrúbku jeden centimeter. Rovnako ako tenký je aj ľahký. Jeho hmotnosť je len 1,1 kilogramu. Kvôli extrémne malej hrúbke sa musel Acer vysporiadať aj s vetraním. Telo notebooku je vyrobené z hliníkovej zliatiny, ktorá zároveň odvádza teplo. Ventilátory sa už do zariadenia nezmestili.

Notebooku nechýba výkon a ani vysoká výdrž

Notebook poháňa siedma generácia Core i5 procesor od Intelu, v popise špecifikácii sa možno dočítať aj o ôsmich gigabajtoch operačnej pamäte a 256 gigabajtovom SSD disku. Batéria s neznámou kapacitou by notebook mala na jedno nabitie udržať v prevádzke až 9 hodín. Aj napriek svojej veľmi malej hrúbke sa do tela zmestilo zopár konektorov. Konkrétne jeden pre slúchadlá a dva USB-C konektory. Displej s uhlopriečkou 13,3-palca používa IPS LCD displej s rozlíšením 1920 × 1080 bodov.

Ak by parametre najtenšieho 13-palcového notebooku niekomu nestačili, môže siahnuť po lepšie vybavenom modeli z rovnakého radu. Výkonnejší Swift 7 je len o milimeter hrubší, má 14-palcový Full HD displej a procesor Core i7. Cena za lacnejší variant začína na 1299 eurách. V Európe sa Swift 7 začne predávať v októbri.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #notebook #HP #Acer #IFA 2016 #Swift 7 #Spectre 13