Nový smartfón od Samsungu nemožno používať na palube lietadiel

Viacero leteckých spoločnosti vydalo vyhlásenie, v ktorom kvôli riziku výbuchu a požiaru zakazujú používanie Samsungu Galaxy Note 7 na palube svojich lietadiel. Smartfón nemožno počas letu nie len používať ale ani nabíjať.

10.09.2016 08:00
Samsung Galaxy Note7, smartfón, tablet Foto:
Samsung Galaxy Note 7.
debata

Aj keď smartfón Galaxy Note 7 od Samsungu možno bezpochyby označiť za jeden z najlepších smartfónov na trhu, aj on má svoje chyby. Jedna z nich je dokonca natoľko závažná, že americké letecké úrady kvôli nej vydali vyhlásenie, v ktorom upozorňujú na riziká spojené s používaním smartfónu na palubách lietadla. Galaxy Note 7 podľa všetkého disponuje menej kvalitnou lítiovou batériou, ktorá trpí výrobnou chybou a v niektorých prípadoch sa preto môže vznietiť či vybuchnúť. Podobných prípadov už bolo zaznamenaných po celom svete niekoľko, čo výrobcu primalo k tomu, aby z trhu rizikové smartfóny stiahol, respektíve ich majiteľom ponúkol výmenu batérie. Zatiaľ však nie je známe, koľko z viac ako 2,5 milióna predaných smartfónov používa chybnú batériu.

Smartfón nemožno používať a ani nabíjať na palube lietadla

Podľa úradov by cestujúci za žiadnych okolností nemali smartfón umiestňovať do batožiny uloženej do batožinového priestoru lietadla. Ak si ho plánujú zobrať na palubu lietadla, nemali by ho zapínať a už vonkoncom nie nabíjať. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sprostredkovala najnovšie vyhlásenie Amerického úradu pre letectvo FAA.

Niektoré letecké spoločnosti už varovania úradov medzičasom implementovali do svojich interných smerníc a majiteľom najnovšieho smartfónu od Samsungu zakazujú jeho používanie a nabíjanie na palube lietadla. Virgin Australia, Qantas Airways, Jetstar Airways a Singapore Airlines obmedzili jeho používanie na všetkých prevádzkovaných letoch. Je možné, že k podobným opatreniam pristúpia aj ďalšie letecké spoločnosti v zámorí. V súčasnosti sa podľa Reuters prípadom zaoberá aj veľký americký prepravca Delta Airlines.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #FAA #Galaxy Note 7 #letecké spoločnosti