Nová aplikácia Google Trips pomôže naplánovať dovolenku a výlety

Trips v doručenej pošte vyhľadáva informácie o letenkách a rezerváciách a prehľadne ich spája s cieľom navrhnúť vhodné aktivity v mieste pobytu. Sleduje tiež predpoveď počasia a inteligentne navrhne také aktivity, ktoré by užívateľa mohli najviac zaujímať.

20.09.2016 17:00
Google Trips, Foto:
Google predstavil aplikáciu Trips, ktorá funguje ako inteligentný sprievodca do mobilu (na obrázku).
debata

Ak často cestujete do zahraničia a používate Gmail, nová aplikácia s názvom Google Trips môže byť pre vás užitočným pomocníkom. Po takmer dvoch rokoch vývoja Google predstavil aplikáciu, ktorá má slúžiť ako osobný turistický sprievodca vo viac ako dvoch stovkách destinácií po celom svete.

Google v schránke vyhľadá všetky letenky a rezervácie

Trips sa medzi ostatnými aplikáciami, ktoré ponúkaj obdobné funkcie nestratí už len preto, lebo prináša inteligentné prehľadávanie relevantných údajov v službe Gmail. Inak povedané, ak si užívateľ kúpil letenku, zarezervoval hotel a naplánoval návštevu niektorých pamiatok a reštaurácií a potvrdenie si nechal zaslať na svoj e-mail, Trips tieto informácie automaticky v jeho poštovej schránke nájde a v prehľadnej forme uloží do itinerára.

Táto funkcia, nech je akokoľvek inteligentná, ale nemusí vyhovovať každému. Niekto môže mať výhrady voči automatickému spracovávaniu všetkých údajov, ktoré užívateľ uchováva na svojom Google účte. Prostredníctvom aplikácie Trips k nim totiž Google získava automaticky prístup.

Trips odporučí návštevu pamiatok aj podľa predpovedi počasia

Po spustení aplikácie sa užívateľovi zobrazí zoznam cieľových destinácií, ktorých návštevu má naplánovanú. Po výbere niektorej z nich môže sledovať všetky súvisiace rezervácie. Pri detailnejšom náhľade sú ku každej z nich dostupné viaceré informácie vrátane presnej polohy na mape, dĺžke pobytu, kontaktných informácií hotela a ďalšie. Podľa predpokladanej dĺžky pobytu ale napríklad aj podľa predpovedi počasia sa Google takisto pokúsi naplánovať najlepšie možné aktivity a výlety, ktoré ukladá do ďalších záložiek. Užívateľ si potom môže podľa referencií, otváracích hodín alebo vzdialenosti vybrať tie miesta záujmu alebo pamiatky, ktoré mu najviac vyhovujú. Google ich prehľadne triedi aj podľa konkrétneho typu – či už ide o šport, vonkajšie aktivity alebo vzdialenejšie miesta.

K vybraným aktivitám si je možné pridať aj návštevu neďalekej reštaurácie a kaviarne. Google automaticky navrhne aj návštevu tých reštaurácií a barov, ktoré sa nachádzajú neďaleko hotela.

Všetky informácie si možno stiahnuť do mobilu a využívať aj bez internetu

Vo väčších mestách sú dostupné aj informácie o hromadnej doprave, jej cenách, taxislužbách, autopožičovniach ale aj o možnostiach pohybu po meste na bicykli alebo pešo. Google tiež poradí pri nákupoch, výmene peňazí či vyhľadaní lekára a nemocnice. Aj keď vo väčších mestách je dostupných viac informácií, predovšetkým o možnostiach pohybu a výletoch, neznamená to, že v maličkom mestečku na severe Izraela Google žiadne aktivity v ponuke nenájde a nenavrhne. Navrhne, no bude ich o čosi menej.

Zatiaľ chýba možnosť integrácie dvoch účtov súčasne

Výhodou je, že všetky informácie o cieľovej destinácii si je možné stiahnuť do mobilu a používať aj bez prístupu na internet. Vrátane máp a jednoduchej navigácie. Na druhej strane, ak máte zaregistrovaných niekoľko účtov Google, v aplikácii si budete môcť vybrať len jeden z nich. S tým súvisí ďalšia nevýhoda – ak máte informácie o letenkách a rezerváciách uložené vo viacerých účtoch súčasne, Google ich nebude vedieť prepojiť. Aplikácia je od 20. septembra dostupná v obchode Google Play a App Store.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Google #Gmail #výlet #TripAdvisor #Trips