Už aj mobilní operátori začínajú hromadne blokovať 'nebezpečný' Note 7

Mobilní operátori na Novom Zélande zaradili Note 7 od Samsungu na čiernu listinu prístrojov, ktoré nie je možné použiť v mobilnej sieti. Všetkým smartfónom Note 7 operátori zablokujú prístup k mobilnej sieti.

06.11.2016 07:00
Samsung Galaxy Note 7 Foto:
Ilustračné foto (na obrázku Samsung Galaxy Note 7).
debata (2)

Kontroverzný smartfón Samsung Galaxy Note 7 dnes už nie je možné používať na palube lietadiel mnohých leteckých spoločností. Niektorí prepravcovia zákaz rozšírili aj na prenášanie vypnutého telefónu v príručnej alebo v zapísanej batožine. Novozélandskí mobilní operátori zašli ešte o krok ďalej a telefóny už budú blokovať aj v mobilných sieťach. Pri pokuse o prihlásenie sa do siete bude smartfónu prístup zamietnutý. Informovali o tom v oficiálnom vyhlásení prostredníctvom miestneho združenia mobilných operátorov.

Na Novom Zélande sa Note 7 nebude môcť prihlásiť k mobilnej sieti

Majitelia smartfónov Note 7 sa nebudú môcť prihlásiť k sieti svojho mobilného operátora od 18. novembra. Nebudú teda môcť uskutočňovať hovory, posielať SMS správy, či sa pripájať na mobilný internet. Operátori očakávajú, že týmto krokom donútia všetkých zostávajúcich majiteľov zariadení k ich vráteniu alebo výmene.

Združenie TCF (skr. New Zealand Telecommunications Forum) spolupracovalo so Samsungom, ktorý im poskytol identifikačné IMEI čísla všetkých zariadení. Pomocou IMEI čísla budú operátori môcť zariadenia vo svojej sieti zablokovať.

S novou aktualizáciou Samsung obmedzí možnosť nabíjania batérie

Po tom, čo Samsung spustil program na výmenu smartfónov, respektíve ich spätné odkúpenie, sa zhruba dve tretiny majiteľov rozhodlo telefón vrátiť. V Spojených štátoch si telefón ponechalo približne 15 percent zákazníkov. Tí, ktorí tak neurobili sa budú po novom musieť uspokojiť s výrazne nižšou výdržou na jedno nabitie. Samsung v záujme ochrany spotrebiteľov zníži použiteľnú kapacitu batérie. Telefón tak bude možné nabiť len na 60 percent, čo je podľa viacerých testov bezpečná úroveň, pri ktorej sa významne znižuje riziko prehriatia a vznietenia batérie. Aby toho nebolo málo, Samsung pri každom nabíjaní, reštartovaní či vypnutí displeja zobrazí majiteľom varovné hlásenie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #Nový Zéland #Galaxy Note 7 #Note 7