Za náhradu za stratetené slúchadlo AirPod si Apple účtuje 69 dolárov

Stratiť bezdrôtové slúchadlá je jednoduchšie než si mnohí myslia. Apple stratený kus nahradí za 69 dolárov. Za výmenu batérie si účtuje o 20 dolárov menej.

18.12.2016 08:25
airpods, slúchadlá, Apple Foto:
Slúchadlá Apple AirPods.
debata (1)

Bezdrôtové slúchadlá majú okrem viacerých nesporných výhod aj svoje negatíva. Ak nie sú navzájom spojené, je veľmi jednoduché ich stratiť. Stačí, ak sa stratí len jedno slúchadlo z páru a stanú sa nepoužiteľné. Náhrada strateného kusu je obvykle možná, no aj drahá.

Drahá, ale dostupná, náhrada

Apple v týchto dňoch oznámil, akým spôsobom bude asistovať zákazníkom, ktorí stratia bezdrôtové slúchadlo AirPod. Nebudú si musieť kupovať celý pár, ale len chýbajúci kus, za ktorý zaplatia 69 dolárov (resp. eur). Rovnakú cenu zaplatia aj za nabíjací modul, do ktorého sa slúchadlá vkladajú. Bez nabíjacieho modulu slúchadlá nie je možné nie len nabíjať, ale ani spárovať so zariadením. Prípadná výmena batérie v jednom slúchadle stojí podľa nového cenníka 49 dolárov.

Záujemcovia na slúchadlá AirPods čakajú už dva mesiace

Apple s vybavovaním objednávok na nové 159-dolárové slúchadlá AirPods približne dva mesiace mešká. Pri predstavení iPhonu 7 firma hovorila najprv o októbrovom termíne, no neskôr priznala, že záujemcovia si budú musieť ešte nejaký čas počkať. Tí ostatní sa musia spoliehať buď na bezdrôtové slúchadlá iných značiek alebo redukciu z konektoru Lightning, ktorá im umožní k telefónu pripojiť aj klasické káblové slúchadlá.

Bez detailnejšieho vysvetlenia Apple v oficiálnom vyhlásení uviedol, že svoje produkty zákazníkom začne predávať až vtedy, keď sú dokončené a plne funkčné. Šibeničný termín v čase vianočných nákupov firma ale stihla. Bohužiaľ na rad sa nedostanú všetci. Množstvo dostupných kusov je limitované, ďalšie objednávky bude firma vybavovať až na budúci rok. To isté platí aj pri dostupností slúchadiel na iných než kľúčových trhoch.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #slúchadlá #iPhone 7 #Airpods