Ako ohroziť let? Stačí vytvoriť Wi-Fi s názvom 'Galaxy Note 7'

Ako nahnevať spolucestujúcich a ohroziť let a postarať sa o jeho meškanie? Stačí vytvoriť Wi-Fi sieť a pomenovať ju po "vybuchujúcom" smartfóne Galaxy Note 7.

25.12.2016 16:45
lietadlo, let Foto:
Ilustračné foto
debata

Problémová batéria úplne diskvalifikovala smartfón Galaxy Note 7. Po opakovaných problémoch, ktoré hlásili jeho používatelia, pristúpili niektoré letecké spoločnosti k obmedzeniu používania tohto smartfónu na palube lietadla. Neskôr ho na palube väčšina aeroliniek úplne zakázala kvôli obavám o bezpečnosť letu a pasažierov. Akýkoľvek náznak, že sa na palube telefón nachádza môže preto vyvolať poplach, ktorý sa môže skončiť oneskorením či zrušením letu či dokonca núdzovým pristátím.

Podobne tomu bolo v prípade leteckej spoločnosti Virgin America pri lete zo San Francisca do Bostonu. Jeden z pasažierov sa rozhodol zavtipkovať, a počas letu na svojom smartfóne vytvoril verejnú Wi-Fi sieť s názvom „Galaxy Note 7_1097“. Akonáhle si spolucestujúci, pokúšajúci sa pripojiť k Wi-Fi sieti Virgin Atlantic, podozrivú Wi-Fi sieť všimli, upozornili na to posádku lietadla, ktorá okamžite zareagovala.

Letušky sa pokúšali viackrát vypátrať údajného majiteľa smartfónu. Až po niekoľkých urgentných hláseniach sa užívateľ prihlásil a zabránil tak núdzovému pristátiu lietadla, po ktorom by nasledovalo prehľadanie všetkej batožiny na palube lietadla aj v podpalubí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #lietadlo #let #Virgin America #Galaxy Note 7