CES: Hovoriaca chladnička od LG upozorní ak potravinám končí záruka

Pomocou kamery je možné skontrolovať zásoby a hlasovej asistentke Alexa zas nadiktovať, ktoré potraviny má objednať. Čerešničkou na torte je potom ovládanie ďalších netypických funkcií ako je prehrávanie hudby či hľadanie najrôznejších informácií na internete.

05.01.2017 07:00
LG, Smart Instaview, chladnička Foto:
LG na veľtrhu CES 2017 predstavilo hovoriacu chladničku s asistentkou Alexa od Amazonu.
debata (4)

Blíži sa doba, keď sa s nami budú rozprávať aj spotrebiče v domácnosti. Amazon už niekoľko mesiacov experimentuje s reproduktormi, ktoré neprehrávajú len hudbu, ale aj počúvajú všetkých naokolo, odpovedajú im na otázky a na požiadanie organizujú aj niektoré aktivity.

Spoločnosť LG zašla ešte o kus ďalej a na veľtrhu CES predstavila „hovoriacu“ chladničku Smart InstaView. Na rozdiel od iných podobných chladničiek používa hlasovú asistentku Alexa od Amazonu. K nej sa môžu členovia domácnosti prihovoriť a okrem bežných príkazov jej môžu napríklad nadiktovať, kedy a aké potraviny má objednať.

Chladnička toho však dokáže oveľa viac. Vybavená je veľkým, 29-palcovým, displejom, ktorý zobrazí jej obsah a upozorní na potraviny, ktorým končí záruka. Vo vnútri sa nachádza panoramatická kamera a užívateľ prostredníctvom mobilnej aplikácie na diaľku vidí, ktoré potraviny treba doplniť. Keďže chladnička je pripojená k sociálnym sieťam a iným online účtom, dokáže pripomenúť, ak niektorý z priateľov práve oslavuje narodeniny.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #LG #chladnička #Alexa #inteligentné spotrebiče #CES 2017 #Smart InstaView