Pinterest dokáže rozpoznať predmety na fotkách a nájsť alternatívy

Stačí odfotiť nové topánky, kabelku či jedlo v reštaurácii a aplikácia nájde podobné produkty na sieti Pinterest, prezradí ingrediencie a poradí s pri varení.

13.02.2017 07:30
Pinterest Foto:
Ilustračné foto
debata

Predstavte si, že v obchode uvidíte produkt, ktorý vás už na prvý pohľad zaujme, no neviete, či sa vám bude hodiť do bytu alebo či preň nájdete využitie. Vášho kreatívneho ducha môže povzbudiť nový nástroj sociálnej siete Pinterest.

Novinka s názvom Lens dokáže na fotkách identifikovať objekty a následne k nim priradiť kľúčové slová. Pomocou nich je možné vyhľadávať fotografie, na ktorých sa rovnaký či podobný produkt nachádza. Lens možno prirovnať k aplikáciám Shazam a SoundHound, ktoré len na základe krátkej zvukovej ukážky dokážu nájsť konkrétnu skladbu či interpreta.

Pomôže pri výbere oblečenia a nasmeruje na stránky predajcu

Lens je zatiaľ dostupný len v betaverzii, čo znamená, že nemusí fungovať na sto percent. V prvom rade musí rozpoznať objekty na miliónoch fotografií, ktoré ľudia na sociálnu sieť nahrali. Až potom môže rôznorodé objekty spoľahlivo identifikovať a ponúknuť k nim alternatívy, podobné produkty alebo detailný popis. Dámam môže tiež poslúžiť ako inšpirácia pri výbere a kombinovaní rôznych odevov, alebo pri výbere správnych ingrendiencií podľa jedla na obrázku.

Pinterest na vývoji nástroja pracoval niekoľko rokov. Na jednej strane ho ocenia užívatelia, na strane druhej bude prospešný aj pre sieť samotnú a pomôže pri strategických partnerstvách s nadnárodnými maloobchodnými reťazcami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sociálna sieť #Pinterest #Lens