YouTube už divákom nebude nútiť dlhé reklamy. Zmení zaužívané pravidlá

Od budúceho roka YouTube z videí odstráni dlhé 30-sekundové reklamy. Reklamy budú kratšie a pútavejšie, no nebude ich možné preskakovať.

21.02.2017 07:00
youtube, video, služba, google, internet, videá Foto:
Ilustračné foto
debata (5)

YouTube, respektíve Google, sa snaží reagovať na meniace sa návyky tvorcov videí a ich divákov. Viac než upravované videá sú dnes populárne najmä improvizované živé prenosy, pri ktorých konvenčná reklama nie je efektívna. Dlhé reklamy navyše ľudí obťažujú a míňajú sa účinku.

Od budúceho roka Google plánuje zrušiť 30-sekundové reklamy na začiatku videa, ktoré nie je možné preskočiť. „Radšej sa zameriame na formáty, ktoré obojstranne fungujú, tak u užívateľov ako aj zadávateľov reklamy,“ uviedol Google vo vyjadrení pre server The Verge.

Zatiaľ nie je jasné, aký reklamný formát Google v budúcnosti na YouTube použije. Dlhé reklamy spred videí síce zmiznú, no nahradiť ich môžu kratšie 15–20 sekundové reklamné videá v niekoľkých blokoch, tj. nie len na začiatku, ale aj niekoľkokrát v priebehu prehrávaného videa. V minulosti sa už niekoľkokrát špekulovalo aj o prerušovaní živých prenosov reklamami, podobne ako je tomu v televízii pri priamych prenosoch zo športových podujatí.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #reklama #YouTube