Huawei: Inteligentné hodinky sú zbytočné. Ľudia majú predsa smartfóny

Bývalý šéf spoločnosti Huawei, ktorý odišiel do výslužby len pred niekoľkými dňami, je voči inteligentným hodinkám skeptický. "Načo sú nám hodinky, keď máme smartfóny," tvrdí.

15.04.2017 15:30
Huawei, Watch 2 Foto:
Inteligentné hodinky Huawei Watch 2.
debata (3)

Inteligentné hodinky dnes ponúka väčšina popredných výrobcov spotrebnej elektroniky. Evolúcia je však pomalá a výdrž na batériu stále prikrátka. Úprava softvéru síce môže batérii pomôcť, no hlavný problém v podobe hardvéru sa zatiaľ žiadnemu výrobcovi nepodarilo rozlúsknuť.

Hodinky bez smartfónu nemajú veľký zmysel

Jeden zo šéfov spoločnosti Huawei, ktorá len prednedávnom predstavila hodinky Watch 2 so športovým dizajnom, otvorene priznal, že je voči tomuto nastupujúcemu trendu skeptický. “Stále nerozumiem tomu, načo sú nám inteligentné hodinky, keď máme smartfóny. Vždy keď mi vývojári s nadšením predstavia najnovšie koncepty hodiniek, pripomeniem im, aby uvažovali najmä o tom, či práve toto je to, čo na trhu chýba,” uviedol Eric Ťu-Žun na konferencii Global Analyst Summit v čínskom Šen-čene.

To, že Ťu-Žun nezdieľa nadšenie pre inteligentné hodinky ale neznamená, že firma sa ich výroby úplne vzdá. V spoločnosti Huawei totiž funguje systém takzvaných rotujúcich riaditeľov, ktorí sa v exekutíve každých 6 mesiacov striedajú. Od začiatku apríla má firma nového výkonného riaditeľa, Guo Pinga, ktorý zatiaľ ďalšie kroky vo vývoji nekomentuje.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentné hodinky #Huawei #Android Watch #Watch 2