Hackeri Netflixu ukradli obľúbený seriál. Zverejnili ho mesiac pred premiérou

Za nezverejnenie niekoľkých desiatok seriálov hackeri požadovali vysoké výkupné. Netflix zaplatiť odmietol, a preto hackeri začali seriály nahrávať na torrenty a odkazy šíriť pomocou Twitteru.

02.05.2017 09:15
hacker, útok, internet, bezpečnosť, hackeri,... Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Hackeri americkej postprodukčnej spoločnosti ukradli niekoľko populárnych seriálov určených pre americké televíze ako aj predplatiteľov služby Netflix. Netflix seriály plánoval verejnosti sprístupniť až v júni.

Seriály a a jeden film hackeri získali vďaka neoprávnenému prístupu k sieti firmy Larson Studios, ktorá ich ďalej poskytuje televíziám a streamovacím službám. Útočníci najprv po Larson Studios žiadali zaplatiť výkupné vo virtuálnej mene bitcoin (vo výške 50 bitconov). Keďže do konca januára firma nezaplatila, hackeri sa rozhodli vydierať priamo tvorcov obsahu a vlastníkov práv. Netflix mal napríklad zaplatiť za to, že útočníci verejnosti nesprístupnia jeho seriál Orange is the New Black. Netflix však zareagoval, respektíve nezareagoval, rovnako ako Larson Studios.

Presne 29. apríla vypršal termín, do ktorého mal Netflix zaplatiť výkupné. Pretože sa tak nestalo, útočníci na Twitteri zverejnili odkazy na torrenty, pomocou ktorých si môže niekoľko častí z poslednej série seriálu ktokoľvek stiahnuť. Vo svojom vyhlásení uviedli, že požiadavku na výkupné nestiahli. Naďalej vraj očakávajú, že Netflix a ďalšie americké televízie zaplatia za to, že nebudú zverejnené aj ďalšie odcudzené seriály.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hackeri #netflix #Orange is the new black