O2 kvôli EÚ roamingu ponuku meniť nebude. Niektoré balíky ale prispôsobí

O2 spustilo roamingovú ponuku s dvojdňovým predstihom. Veľké zmeny v nej nie sú. Denné balíčky však budú platiť len na Slovensku a diamantový paušál operátor stiahol z ponuky.

12.06.2017 15:30
mobilný telefón, smartfón, telefonovanie,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Svoju novú roamingovú ponuku predstavilo aj O2. Zohľadňuje v nej reguláciu Európskej únie, ktorá je platná od 15. júna. Zvýhodnené ceny však začnú platiť už o dva dni skôr, počnúc 13. júnom. Podobne ako Telekom, ani O2 nehľadalo žiadne kľučky a ponuka je prakticky identická s tou, ktorá platí aj pre Slovensko. V praxi to znamená, že za všetky hovory v krajinách EÚ, Nórsku, Lichtenštajnsku a na Islande bude operátor účtovať rovnaké ceny ako na Slovensku.

Rovnaké pravidlá ako na Slovensku. Rýchlosť však O2 nespomalí

“Pri dátach bude platiť obdobný princíp. Každý zákazník bude môcť využívať dáta bez príplatku v rovnakom rozsahu ako je ich základný objem v rámci programu na Slovensku,” uviedol marketingový riaditeľ O2, Igor Tóth. Po prečerpaní balíka nebude rýchlosť zákazníkovi spomalená, ale operátor mu zašle SMS, v ktorej ho bude informovať o roamingovom príplatku v sume 0,00924 eura za jeden megabajt.

Zmeny pocítia najmä zákazníci programov O2 Dáta. Surfovať na internete budú môcť aj v zahraničí, avšak objem roamingových dát bude výrazne nižší než na Slovensku. V závislosti od využitia bonusu bude mať zákazník k dispozícii 3300 MB (Modré), 4400 MB (Strieborné) alebo 6500 MB (Zlaté O2 Dáta). Ak využijú bonus, k dispozícii budú mať 2600 MB (Modré), 3300 MB (Strieborné) alebo 5000 MB (Zlaté O2 Dáta). Na Slovensku je pritom možné využiť minimálne 4, 8 alebo 16 GB dát.

Denné balíky v zahraničí platiť nebudú

Pri 50-centových denných balíkoch bude O2 účtovať roamingový príplatok už od prvého megabajtu. “Ak chcú zákazníci využívať dáta v zahraničí za rovnakých podmienok ako na Slovensku, odporúčame im aktiváciu jedného z dátových balíkov,” uviedol Tóth. Ceny dátových balíkov zostávajú rovnaké, od 3 eur (za 100 MB) až po 15 eur (za 5000 MB).

O2 sa rozhodlo k 13. júnu taktiež ukončiť aktivácie najvyššieho, Diamantového, paušálu. Tí, ktorí tento paušál aktivovaný už majú budú mať k dispozícii 15, respektíve 20 GB roamingových dát.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #roaming #O2 #EU roaming