Samsung bude opäť predávať kontroverzný Note 7. S novou batériou

Špekulácie sa potvrdili. Samsung bude predávať pôvodne "vybuchujúce" smartfóny Note 7 s novou batériou v Južnej Kórey.

02.07.2017 15:59
Samsung Galaxy Note 7 Foto:
Galaxy Note 7
debata

Recyklácia vybuchujúcich smartfónov Galaxy Note 7 by vyšla Samsung draho. Firma preto od začiatku uvažovala o tom, že by mobily, ktoré od zákazníkov odkúpila, začala opätovne predávať. Pôvodné špekulácie o tom, že poputujú do Indie alebo Spojených štátov sa nepotvrdili. Od 7. júla bude opravené smartfóny s novými dielmi, no predovšetkým úplne novou batériou, predávať na domácom trhu v Južnej Kórey. Informovala o tom agentúra Reuters.

Smartfón bude parametrami identický s pôvodnou verziou, no o štvrtinu lacnejší. Do predaja firma uvoľní 400-tisíc kusov, ktoré sú podľa jej slov úplne bezpečné, keďže pri výmene bola použitá nová batéria s nižšou kapacitou. Batéria údajne prešla prísnejšími testami.

Samsung bol kvôli sérii incidentov s explodujúcou batériou nútený pozastaviť predaj smartfónu Note 7 len dva mesiace po jeho uvedení na trh. Doplatila na to nie len jeho reputácia, ale firme sa v priamej súvislosti so stiahnutím takmer 3,5-milióna telefónov z trhu znížil aj prevádzkový zisk o viac ako päť miliárd dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #Galaxy Note 7