Už aj Messenger od Facebooku bude zaplnený reklamami

Reklamy sa budú zobrazovať medzi správami od priateľov v aplikácii Messenger. Bude ich možné skryť, no nie zakázať alebo zablokovať.

14.07.2017 07:30
Facebook, logo, smartphone Foto: ,
Ilustračné foto
debata (4)

Reklamy na používateľov bezplatných online služieb útočia zo všetkých strán. Firmy si nimi kompenzujú náklady (a zisk) spojené s prevádzkou služieb, ktoré užívateľom ponúkajú zadarmo. Informácie o tom, čo ľudí zaujíma, aké stránky navštevujú a s kým sa priatelia, sú tým najcennejším artiklom pri predaji cielenej reklamy.

S reklamou sa mohli používatelia Facebooku stretnúť najmä v prostredí sociálnej siete. V komunikačnom nástroji Messenger, ktorý má v mobiloch podobu samostatnej aplikácie, sa reklama doposiaľ nenachádzala. To sa onedlho zmení. Po ukončení testovacej prevádzky v Thajsku a Austrálii sa Facebook chystá zobrazovať reklamy všetkým používateľom aplikácie Messenger.

Reklamy budú všade a nebude ich málo

Na rozdiel od LinkedInu, kde majú reklamy podobu sponzorovaných správ, v Messengeri sa budú zobrazovať aj ako bannery umiestnené medzi správami. Reklama potom užívateľa automaticky presmeruje na stránku inzerenta alebo otvorí nové četovacie okno, v ktorom s ním bude môcť komunikovať. Inzeret si bude môcť priplatiť aj za sponzorované správy, podobne ako v sieti LinkedIn.

Ako informoval denník The Guardian, reklamy síce bude možné skryť, no zakázať ich nebude možné úplne. Zobrazovať sa budú naďalej, avšak ich obsah sa bude viac prispôsobovať záujmom užívateľa. Facebook môže tiež čerpať z výhod samostatnej aplikácie, ktorá je imúnna voči čoraz viac rozšíreným nástrojom na blokovanie reklám.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #Messenger #reklamy