Apple vyradí z ponuky dva iPody. Sú vraj zastaralé

Dvom modelom prehrávačov iPod chýba podpora služieb na streamovanie hudby. Apple už s nimi preto nepočíta a vyradí ich z ponuky.

31.07.2017 10:20
iPod Shuffle, prehrávač Foto:
Ilustračné foto (na obrázku iPod Shuffle)
debata

Apple rozhodol, že po rokoch zo svojej ponuky vyradí dva hudobné prehrávače – modely Shuffle a Nano. Oba prehrávače sú najmenšími v portfóliu firmy, pričom Shuffle nemá ani displej a disponuje len dvoma, respektíve štyrmi gigabajtami pamäte. Chýbajúci displej, nemožnosť inštalovať aplikácie, no najmä konektivita, sú ich najväčšími prekážkami.

iPod Shuffle a iPod Nano sú priamymi nástupcami legendárneho iPodu, ktorý Steve Jobs predstavil ešte v roku 2001. Model Suffle bol určený aktívnym ľuďom, ktorí pri športovaní displej nepotrebujú a ani nevyužijú. Pre jednoduchšie používanie Apple hlasového sprievodcu naučil čítať zoznamy skladieb, playlistov a mená interpretov. Shuffle bol zároveň najlacnejším prehrávačom v ponuke Applu a svojho času ho k mobilným paušálom pribaľoval ako darček aj bývalý slovenský T-Mobile. iPod Nano už displej mal a ponúkal preto viac možností. Všetky skladby však do neho bolo možné nahrávať len za pomoci aplikácie iTunes.

S nástupom služieb na streamovanie obsahu, vďaka ktorým si už užívatelia hudobné skladby nemusia kupovať, sa stali oba prehrávače nepotrebnými. Apple v ponuke naďalej ponechá model Touch s cenou začínajúcou na 199 dolároch. Aj keď mu chýba podpora 3G, pomocou rovnakých aplikácií, aké sú dostupné pre iPhony, je doň možné nainštalovať Apple Music, Deezer alebo Spotify a služby používať s využitím Wi-Fi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Apple Music #iPod #iPod Nano #iPod Shuffle