Tip: Volajú vám zvláštne čísla zo zahraničia? Nedvíhajte a nevolajte späť

Ak ste si v mobile našli zmeškaný hovor zo zvláštneho zahraničného čísla, naspäť radšej nevolajte. Môže ísť o ďalší podvod, ktorý sa šíri na Slovensku.

04.08.2017 07:30
láska, vzťah, telefonovanie, volanie Foto:
Ilustračné foto
debata

Na zmeškaný hovor väčšina ľudí zareaguje tak, že volajúcemu zavolá naspäť. Ak jeho číslo nemá uložené v zozname, pokušenie zavolať späť je síce menšie, no stále prítomné. Práve na to sa spoliehajú podvodníci, ktorí zo zahraničia prezváňajú cudzích ľudí, ktorí na svoju zvedavosť a pokušenia zavolať späť zväčša doplatia. Faktúry navýšené o niekoľko desiatok eur nie sú v takýchto prípadoch ojedinelé.

Slovákov opäť začalo opäť v rozšírenej forme obťažovať prezváňanie zahraničnými číslami z exotických krajín. Ako upozornila spoločnosť Eset, podvodníci na slovenské telefónne čísla volajú zo zahraničných čisiel s predvoľbou, ktorá môže mnohých zmiasť. Spätné volania na čísla z Afganistanu alebo Sýrie sú potom spoplatnené vyššou sadzbou.

Ak ste sa stali tiež obeťou podobného prezváňania, mali by ste telefónne čísla nahlásiť svojmu operátorovi. Ten ich následne môže vo svojej sieti zablokovať. Často sa totiž stáva, že operátor zareagovať nestihne a čísla zablokuje až na základe konkrétneho podnetu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobilný operátor #volania #podvodné čísla #prezváňanie