Nové hodinky od Apple už budú fungovať aj bez mobilu

Tretia generácia hodiniek Apple Watch bude podľa všetkého fungovať aj bez spojenia s mobilom. Pripojí sa aj k LTE sieti.

07.08.2017 12:00
APPLE Watch Sport 42mm Foto:
Ilustračné foto
debata

Zatiaľ čo inteligentné hodinky s Androidom už touto funkciou disponujú, v Apple sa s jej vývojom neponáhľali. Nadišiel však čas, aby aj hodinky Apple Watch fungovali bez pripojenia k smartfónu. Podľa agentúry Bloomberg firma pracuje na vývoji hodiniek, ktoré sa budú môcť k LTE sieťam pripojiť svojpomocne. Apple už začal rokovať s partnermi v Spojených štátoch a v Európe, ktorí by mali hodinky začať predávať ešte počas tohto roka.

Nová a užitočná funkcia

Hodinkám Watch sa podľa Applu darí. Šéf firmy, Tim Cook, dokonca pred investormi odvážne tvrdil, že Watch sú najpredávanejšími inteligentnými hodinkami na svete. Bez oficiálnych výsledkov predaja, ktoré spoločnosť doposiaľ nezverejnila, sú to však prázdne slová. Je však viditeľné, že Apple sa snaží osloviť čoraz väčší okruh potenciálnych záujemcov, ktorým by mohlo prepojenie hodiniek so smartfónom prekážať.

Najmä pri športe je telefón vo vrecku nohavíc na príťaž. Je preto logické, že Apple hľadal spôsob ako ich od toho odbremeniť. Nezávisle fungujúce hodinky by mohli byť doplnené o niektoré funkcie, ktoré sú zatiaľ len doménou smartfónov – napríklad o multimediálny prehrávač s prístupom k aplikáciám ako Apple Music alebo Spotify, ktoré by užívateľ ovládal hlasom.

Výdrž na batériu je otázna

Opodstatnené sú pritom obavy o výdrž na batériu, ktorá ani pri súčasnej druhej generácii hodiniek nie je nijak oslnivá. A to napriek tomu, že väčšinu úloh spracováva pripojený smartfón. Záleží preto, ako veľmi úsporný bude nový hardvér (modem bude dodávať Intel).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #inteligentné hodinky #android #Apple Watch