Najväčší únik informácií v histórii Apple potvrdil viacero veľkých noviniek

Predstavenie nových iPhonov sa už nebude niesť v duchu veľkých nečakaných prekvapení. Viacero detailov uniklo na internet v predstihu.

10.09.2017 20:07
iOS 8, Apple, iPhone 5S Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Nové iPhony ešte neboli ani predstavené a už na internet unikli viaceré detaily, ktoré prezrádzajú, čo Apple na utorok 12. septembra chystá. Podľa niektorých odborníkov ide o vôbec najväčší únik informácií, aký firmu za celú jej históriu postihol. Apple je pritom známy svojim sofistikovaným tajnostkárstvom, vďaka ktorému dokázal utajiť všetky detaily o nových produktoch až do poslednej chvíle. V prípade dvoch nových iPhonov 8 a jedného modelu s kódovým označením iPhone X sa mu to však nepodarilo.

Niektoré detaily o iPhonoch už unikli na verejnosť v auguste, no v konkrétnych prípadoch išlo skôr o omyl a chybu. Najnovší únik je však podľa serveru BBC skôr cielenou sabotážou. Spolu s informáciami o nových mobiloch viaceré spravodajské weby získali aj prístup k finálnej verzii systému iOS, ktorý Apple predstaví spolu s iPhonmi. Práve zo systému bolo možné vyčítať, ktorými funkciami bude nový mobil disponovať.

Analýza kódu potvrdila, že Apple do systému integroval funkciu na overenie identity podľa tváre. Ďalšia funkcia s názvom Animoji zas dokáže sledovať výrazy na tvárach ľudí a premeniť ich na smajlíky. Systém rozpoznávania tváre by mal slúžiť nie len na overenie identity, ale aj na potvrdenie nákupov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #iPhone 8