Operátori: Telekom pri výpadku služieb ponúkne neobmedzený mobilný internet

Telekom pri výpadku DSL internetu, pevnej linky a televízie ponúkne náhradné riešenie. O2 sa pochválilo najväčším pokrytím 4G sieťou na Slovensku. 4ka oslavuje dva roky na trhu.

06.10.2017 08:00
Mobil Foto:
Ilustračné foto.
debata

Slovak Telekom informoval o novom spôsobe riešenia prípadných výpadkov na svojej metalickej, optickej a mobilnej sieti. Ak niektorá zo služieb internetu, televízie alebo pevnej linky nebude fungovať, Telekom zákazníkom zadarmo ponúkne náhradné dočasné riešenie. Zákazník ale musí poruchu najprv nahlásiť. Ak ju nebude Telekom schopný odstrániť okamžite, zákazníkovi ponúkne buď neobmedzený mobilný internet alebo mobilnú televíziu Magio Go.

Neobmedzený internet na dva dni

Neobmedzený mobilný internet môže ale zákazník využívať maximálne dva dni, aj keby odstránenie poruchy trvalo viac dní. Pri výpadku Magio televízie (internetová a aj satelitná televízia) môže využíť mobilnú televíziu Magio GO, ku ktorej zadarmo získa neobmedzené mobilné dáta na dva dni. V rámci 4G siete môže surfovať rýchlosťou do 375 Mbps. “Z mobilného telefónu si zákazník môže vytvoriť Wifi hotspod, cez ktorý na internet pripojí aj ďalšie zariadenia,” vysvetľuje hovorca spoločnosti, Michal Korec.

Kritickejšie výpadky na pevnej linke bude Telekom riešiť bezplatnou aktiváciou služby Paralelné zvonenie, pri ktorej hovory prichádzajúce na pevnú linku môže zákazník zodvihnúť aj cez mobil.

4ka rástla, O2 už signálom pokrýva takmer celé Slovensko

Najmladší slovenský mobilný operátor 4ka oslávil dva roky. Pochválil sa 450-tisícovou zákazníckou základňou. “Počas septembera 2017 sa po prvýkrát v 4G sieti 4ky prenieslo za mesiac viac ako 1 petabajt dát (1000 terabajtov). Zaznamenali sme takmer 2,5 násobný medziročný nárast dátovej prevádzky,” píše operátor.

O2 sa pochválilo vlastným míľnikom – najširším pokrytím 4G sieťou. V roku 2016 operátor 4G signálom pokrýval viac ako 680 miest a obcí a prekročil tak 70 percentné pokrytie obyvateľstva. O deväť mesiacov na to signál rozšíril o ďalších 1080 lokalít a k dnešnému dňu má prístup k jeho 4G sieti 90,6 percenta obyvateľov Slovenska. Za dva roky O2 rozšírilo aj dostupnosť svojej 2G siete na súčasných 98 percent. V miestach, ktoré nemá operátor pokryté vlastným signálom, mu konektivitu poskytne Orange v režime národného roamingu. “V platnosti zostáva aj dohoda o poskytovaní národného roamingu so spoločnosťou Slovak Telekom,” uviedla hovorkyňa spoločnosti Tereza Molnár.

Modrý operátor rozširuje aj možnosti mobilného pripojenia na báze technológie LTE TDD. Táto technológia je primárne určená na prenášanie dát v 4G sieti. Dostupná je pre viac ako 300-tisíc domácnosti v 580 mestách a obciach v rámci služby O2 Internet na doma s maximálnymi prenosovými rýchlosťami do 128 Mbps.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #O2 #mobilný internet #mobilný operátor #4ka