Batérie v nových iPhonoch 8 Plus sa nafukujú. Apple zisťuje príčinu

Zákazníci z viacerých krajín sa sťažujú na nafukujúcu sa batériu v iPhone 8 Plus, kvôli ktorej smartfón nedrží pokope. Apple teraz vyšetruje príčinu.

10.10.2017 08:00
iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Foto:
Ilustračné foto
debata

Nový dizajn, odlišná konštrukcia a komponenty občas výrobcom spôsobujú vrásky na čele. Raz za čas preto musia počítať s vrátenými a reklamovanými nepodarkami, ktoré v lepšom prípade skončia len výmenou kus za kus. V horšom prípade aj stiahnutím všetkých zariadení z trhu. Spoločnosť Apple zatiaľ nič podobné vo veľkom riešiť nemusela. Problémy s kvalitou konštrukcie a pozmeneným dizajnom ale firmu v posledných rokoch tiež potrápili. iPhone 4 napríklad kvôli nevhodnému umiestneniu antény strácal signál, iPhone 6 Plus bolo zas kvôli menej odolnej konštrukcii z hliníka možné ohýbať.

Už aj na najnovší iPhone 8 Plus sa začínajú množiť sťažnosti. Zákazníci sa sťažujú na nafukujúcu sa batériu, ktorá po niekoľkých nabíjaniach úplne vytlačí displej z kovovej šasi. Apple vo svojom oficiálnom stanovisku uviedol, že v súčasnosti skúma, či išlo len o ojedinelé prípady, konštrukčnú chybu alebo použitie nevhodných komponentov. Ako informoval server BBC, sťažnosti v súčasnosti prichádzajú od zákazníkov z celého sveta.

Podľa odborníkov môže ísť len o veľmi malý počet chybných zariadení, ktoré sa objavia takmer vždy po spustení predaja. Na druhej strane, nafukujúca sa batéria môže indikovať aj vážnejší problém. Ak už batéria mení svoj rozmer, je to zväčša až na konci jej životnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #smartfón #iPhone #iPhone 8 Plus