Bose vyvinul slúchadlá, ktoré vám pomôžu zaspať. Hudbu ale neprehrajú

Na prvý pohľad vyzerajú ako bežné slúchadlá, no bežnú hudbu si na nich nevypočujete. Bose navrhol slúchadlá na nerušený spánok. Ľuďom pomôžu zaspať a udržať nerušený spánok počas celej noci. Záujem bol väčší než firma očakávala.

14.11.2017 12:45
Bose, slúchadlá Foto:
Bose verejnosť zaujal slúchadlami určenými na zaspávanie.
debata (4)

Na prvý pohľad sa nijako nelíšia od bežných bezdrôtových slúchadiel. Majú dokonca zabudovanú funkciu rušenia okolitého hluku. Bose tvrdí, že nové slúchadlá pomôžu ľuďom zaspať a udržať kvalitný spánok. Bežnú hudbu z mobilu však neprehrajú. Firma na to ide vedecky.

Bose zatiaľ testuje, či o slúchadlá bude mať verejnosť záujem. Firma preto spustila verejnú zbierku na serveri Indiegogo, v ktorej si dala za cieľ vyzbierať aspoň 50-tisíc dolárov. Cieľ sa jej podarilo naplniť už za niekoľko dní. V súčasnosti vyzbierala takmer 10-násobok požadovanej sumy. Je takmer isté, že slúchadlá nakoniec vyrobí a bude ich aj ponúkať širokej verejnosti.

Slúchadlá izolujú okolité zvuky. S bežnými skladbami si neporadia

V čom sú teda slúchadlá iné? Využívajú síce rovnakú technológiu na izolovanie a eliminovanie okolitého hluku ako iné slúchadlá, no neprehrávajú hudbu z mobilu. Prehrávajú špeciálne upravenú hudbu a zvuky, ktoré dokážu odpútať pozornosť od hluku, ktorý technológia izolovať nedokáže, a ktoré užívateľovi pomôžu nie len zaspať,ale aj udržať nerušený spánok počas celej noci. Zaujímavosťou je vstavaný budík. Slúchadlá užívateľa zobudia rovnako ako klasický budík, s tým rozdielom, že to ostatné osoby nebudú počuť.

Bose pripravuje aj aplikáciu do mobilu, cez ktorú bude možné slúchadlá naprogramovať a nastaviť aké zvuky a ako dlho budú počas zaspávania alebo v priebehu spánku prehrávať. Po ukončení prehrávania budú slúchadlá aj naďalej eliminovať okolitý hluk. Podľa výrobcu by ich mali oceniť nie len ľudia, ktorí veľa cestujú, ale aj tí, ktorých spávajú v hosteloch alebo vedľa chrápajúceho partnera.

Veľmi špecifické a s privysokou cenou

Slúchadlá majú vstavanú batériu, ktorú pri bežnom používaní stačí nabiť raz za dva dni pomocou priloženého obalu. Nabíjajú sa rovnako ako slúchadlá Apple Airpods, ktoré stačí vložiť do priloženej krabičky a v priebehu niekoľkých minút získajú dostatok energie na niekoľkohodinové prehrávanie hudby. Slúchadlá nie sú lacné. V predpredaji ich Bose ponúkal za 150 dolárov, no všetky sú už vypredané. Záujemcovia si tak budú musieť počkať na finálny výrobok s 250-dolárovou cenovkou.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #spánok #zaspávanie #Bose #slúchadlá #Indiegogo