Google v Mapách cestujúcim poradí, kedy majú vystúpiť z autobusu

Pri navigovaní do cieľa Google cestujúcim verejnou dopravou poradí, kedy a kde majú vystúpiť či prestúpiť na ďalší spoj. Drobné vylepšie bude ale možné využiť zatiaľ len mimo Slovenska.

09.12.2017 16:00
Google, Mapy Google, navigácia Foto:
Ilustračné foto
debata

Slovákom ešte Google s verejnou dopravou neporadí, pri cestách v blízkom či ďalekom zahraničí ale táto funkcia na Mapách príde vhod. Okrem navrhovanej trasy pre chodcov a autá je v Mapách Google možné vyhľadávať aj spoje hromadnej dopravy. Konkrétne, Google užívateľom podľa cieľovej destinácie presne zobrazí, kde sa nachádza najbližšia zastávka autobusu, električky alebo metra a poradí im tiež, kde majú vystúpiť či prestúpiť na nový spoj.

Google v týchto dňoch sprístupní novú aktualizáciu svojich Máp, ktorá bude obsahovať ďalšiu užitočnú funkciu. Pri využití verejnej dopravy bude užívateľa v reálnom čase informovať o priebehu cesty a upozorní ho, kedy má z dopravného prostriedku vystúpiť a prestúpiť na iný. Ak tak v autobuse zaspí alebo sa zarozpráva, už by prestupnú stanicu nemal minúť. Pred príchodom aplikácia zobrazí nie len upozornenie na displeji, ale hlasová asistentka tiež naznačí, že je čas vystúpiť a vydať sa novým smerom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #navigácia #Mapy Google