Tip: Spoje na Mapách Google už vyhľadáte aj v Bratislave a Košiciach

Ak cestujete verejnou dopravou, nová aktualizácia od Google sa vám určite zíde. Poradí vám kedy prichádzajú a odchádzajú autobusy a električky už v hlavnom meste a v Košiciach.

14.12.2017 20:15
Mapy Google, Foto:
Mapy Google už ponúkajú cestovné poriadky aj v Košiciach (na obrázku).
debata

Len pred pár dňami sme informovali o novej funkcii v Mapách Google, vďaka ktorej aplikácia cestujúcich upozorní na blížiacu sa prestupnú alebo konečnú zastávku. V Bratislave len donedávna nefungovalo ani základné navigovanie v prostriedkoch hromadnej dopravy. Cestujúci preto museli využiť iné služby a takisto poznať zastávky električiek a autobusov. Po novom to už ale neplatí a Google okrem Bratislavy, Žiliny a Nitry sprístupnil cestovné poriadky MHD aj v Košiciach.

V Bratislave Google sprístupnil cestovné poriadky v prvej polovici decembra. O niekoľko dní na to ich v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Košice spustil aj v metropole východného Slovenska. “Ide o jednoduchý a rýchly spôsob vyhľadávania trás verejnej dopravy a cestovných poriadkov priamo v Mapách Google,” popisuje funkciu služby Google. Ako uviedla Michaela Karaffová z dopravného podniku, Košice spolupracujú s Googlom aj na možnostiach zdieľania informácií o aktuálnej polohe vozidla. Cestujúci si tak bude môcť overiť, či jeho spoj mešká a ak, tak koľko.

Verejnú dopravu Google na mapách zobrazuje od roku 2007. Celosvetovo sú cestovné poriadky dostupné pre 20-tisíc miest a pokrývajú 3,8 milióna zastávok. V niektorých mestách je okrem verejnej dopravy možné cez aplikáciu Mapy Google privolať aj taxík alebo Uber s odhadovanou cenou dopravy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Košice #Mapy Google #verejná doprava #hromadná doprava