Nokia pripojila matrac k Wi-Fi. Novinka pomôže zlepšiť kvalitu spánku

Nokia objavila zaujímavý spôsob ako napomôcť lepšiemu spánku. Senzor ukrytý v podložke pod matrac zistí kedy zaspávate a prispôsobí tomu svetlo aj teplotu v miestnosti.

14.01.2018 10:00
nokia, Nokia Sleep, podložka pod matrac Foto:
Podložka pod matrac Nokia Sleep sleduje spánok a pomáha preň vytvoriť ideálne podmienky.
debata

Je to jedna z mnohých vychytávok, ktoré sa objavili na tohtoročnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas. Nie je však o nič menej zaujímavá než rôzne merače telesných hodnôt alebo okuliare zabraňujúce chrápaniu. Novinka od Nokie má napomôcť kvalitnejšiemu spánku.

Zariadenie s názvom Nokia Sleep je akousi podložkou pod matrac, ktorá zaznamenáva pohyby človeka a mobilná aplikácia následne podľa nich analyzuje spánok a jeho kvalitu. Podložka bezdrôtovo komunikuje s mobilom a je pripojená aj na domácu Wi-Fi sieť. Aplikácia zas sleduje nie len spánkové cykly ale údajne dokáže odhaliť aj chrápanie.

Zaujímavosťou je, že podložku možno použiť aj na ovládanie ďalších zariadení. Nie, že by ich podložka priamo ovládala, ale cez spárovanú aplikáciu dokáže vyslať akýsi povel na zatiahnutie žalúzii, úpravu izbovej teploty alebo osvetlenia miestnosti. Skrátka, aplikácii, s ktorou sú spárované ďalšie inteligentné zariadenia v domácnosti, napovie, kedy človek zaspáva, prípadne kedy sa zobúdza. Nokia Sleep sa objaví v predaji v prvom štvrťroku 2018 za cenu 99 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nokia #spánok #CES 2018 #Nokia Sleep