Nové zariadenie od Lenova sleduje všetky vitálne funkcie cez mobil

Zariadenie dokáže cez pripojený smartfón zmerať pulz, okysliečnie krvy, telesnú teplotu a dokonca aj tlak z prsta.

15.01.2018 20:00
Lenovo Vital Moto Mod, Motorola Foto:
Zariadenie Lenovo Vital Moto Mod dokáže pomocou mobilu merať viacero vitálnych funkcií.
debata

Lenovo ukázalo výsledky spolupráce s vývojármi, ktorí na svoje projekty získavali podporu cez verejné zbierky na internete. Najúspešnejšie dva prototypy dostali priestor aj na veľtrhu CES v Las Vegas. Prvým z nich je Lenovo Vital Moto Mod, ktoré slúži na monitorovanie zdravia a vitálnych funkcií. K zariadeniu je potrebné pripojiť smartfón a následne ho použiť na meranie pulzu, dychovej frekvencie, okysličenia krvi, telesnej teploty a dokonca aj tlaku. Nakoľko je ale zariadenie veľmi malé, systolický a diastolický tlak meria priamo z prsta.

Klávesnica Livermorium Slider Keyboard Moto Mod... Foto: Lenovo
Livermorium Slider Keyboard Moto Mod Klávesnica Livermorium Slider Keyboard Moto Mod premení klasický smartfón na starú známu "vysúvačku".

Druhou novinkou je externá klávesnica, na ktorú tvorcovia získali podporu cez platformu verejného financovania Indiegogo. Záujemcovia projekt podporili sumou 160-tisíc dolárov. Prototyp s názvom Livermorium Keyboard obsahuje výsuvnú klávesnicu s panelom, do ktorého sa pripája smartfón. Panel je možné nakloniť o 60 stupňov a písať tak na smartfóne rovnako ako tomu bolo za éry mobilov s výsuvnou či výklopnou klávesnicou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lenovo #Motorola #CES 2018 #vitálne funkcie