Hopin už nie je len taxislužba. Umožňuje sledovať aj bratislavskú MHD

Vynovená aplikácia Hopin ponúka okrem možnosti privolať si taxík aj sledovanie pohybu prostriedkov hromadnej dopravy v hlavnom meste.

07.02.2018 23:30
Hopin, hromadná doprava, Foto:
Ilustračné foto
debata

Aplikáciu Hopin doposiaľ Slováci mohli poznať len ako online platformu pre objednanie a zaplatenie taxíka v hlavnom meste. Spoločnosť len pred niekoľkými dňami sprístupnila novú verziu aplikácie s prehľadnejším prostredím a zjednodušeným ovládaním. V týchto dňoch Hopin prichádza s ďalšou novinkou, ktorú budú môcť využiť aj tí, ktorí cestujú hromadnou dopravou.

Hopin spolu s Dopravným podnikom Bratislava predstavil aplikáciu s novým dizajnom, ktorá v troch záložkách ponúka možnosť privolať si taxík, limuzínu alebo naplánovať cestu autobusmi, trolejbusmi či električkou. Aplikácia cestujúcich naviguje k najbližším zastávkam hromadnej dopravy a takisto umožňuje aj sledovať pohyb vozidla. Pohyb vozidla nemusí byť zobrazený plynule, dokonca nemusí byť ani úplne presný. Ako upresnil Martin Baran z Hopinu, informácie o polohe vozidla získava aplikácia v rámci minútového intervalu. Aby však mal cestujúci aspoň približnú predstavu, kde sa vozidlo nachádza, aplikácia jeho polohu dopočítava podľa plánovanej trasy. V priebehu tohto roka by sa mal interval lokalizácie vozidiel MHD skrátiť. “Spoločné úsilie by malo vyvrcholiť tiež do možnosť zakúpenia lístka priamo cez aplikáciu v telefóne,” uviedol Martin Áč z Dopravného podniku Bratislava (skr. DPB).

Ilustračné foto Foto: Hopin
Hopin, hromadná doprava, cestovanie, doprava, Ilustračné foto

Aplikácia ponúka aj možnosť privolať si limuzínu

Okrem hromadnej dopravy a možnosti objednať si taxík pribudla aj záložka “Limo”, ktorá je podľa Hopinu určená pre náročnejšiu klientelu. “Základným rozdielom je ponuka áut, nadštandardný zákaznícky servis, vodiči v špeciálnom oblečení a cena jazdného, ktorá odráža kvalitu služieb,” upresňuje Baran.

Veľkosť mobilnej aplikácie je len 3,9 megabajtu, po nainštalovaní si z pamäte ukrojí 10 megabajtov. Taxíky si je možné objednávať aj cez prehliadač na počítači, rovnako tak je možné sledovať aj pohyb hromadnej dopravy. Aplikácia je dostupná pre platformy Android, iOS, Windows Phone a BlackBerry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dopravný podnik Bratislava #Hopin #hromadná doprava