Google umožní posielať esemesky aj z počítača namiesto mobilu

Majitelia smartfónov s Androidom budú môcť onedlho posielať SMS správy aj z počítača alebo webovej aplikácie. Google pripravuje viacero zmien v aplikácii Android Messages.

14.02.2018 08:30
smartfón, mobil, SMS, telefonovanie, správa,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Majitelia telefónov s Androidom mohli “iPhonistom” v tichu závidieť. Tí, ktorí vlastnia iPhone a počítač Mac, môžu už niekoľko rokov bez problémov písať esemesky z počítača. Android zatiaľ nič podobné neponúkal, no to sa má onedlho zmeniť.

Najnovšia verzia aplikácie Android Messages, ktorá je štandardnou aplikáciu pre posielanie SMS správ na mobiloch s Androidom, bude pravdepodobne pripravená na spárovanie s počítačom. Inak povedané, užívateľ bude môcť z počítača prepojeného s mobilom posielať SMS správy. Fungovať to bude rovnako alebo podobne ako pri aplikáciách Google Allo či WhatsApp. Stačí mobilom naskenovať QR kód vygenerovaný aplikáciou v počítači alebo webovou stránkou.

Ako píše server Engadget, funkcia je čiastočne naprogramovaná vo verzii Android Messages 2.9 pre vývojárov, no zatiaľ neumožňuje posielať klasické textové SMS správy. Analýza zdrojového kódu tiež napovedá, že cez správy bude možné prijímať a posielať peniaze a dokonca aj rýchle automatické odpovede, podobne ako v e-mailoch na Gmaili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #sms #android #Android Messages