Apple opravuje závažnú chybu, ktorá znefunkční mobil či počítač

Stačí v textovej správe prijať jeden znak a niektoré aplikácie v zariadeniach od Apple prestanú fungovať. Na oprave chyby v operačných systémoch už Apple pracuje.

18.02.2018 15:00
apple, iphone, mobil Foto:
Ilustračné foto
debata

Majitelia zariadení Apple sa môžu opäť stretnúť s nezvyčajným problémom, kvôli ktorému prestávajú fungovať niektoré aplikácie. Zatiaľ bez možnosti nápravy. Stačí, ak zariadenie v textovej forme príjme špeciálny znak z indického jazyka telugčina. Informovala o tom agentúra Reuters.

Akonáhle aplikácia príjme správu, ktorá tento znak obsahuje, prestane reagovať, prípadne úplne “spadne”. S problémom sa môžu stretnúť majitelia iPhonov s operačným systémom iOS 11, majitelia počítačov Mac s macOS High Sierra, hodiniek Apple Watch s watchOS 4 a prehrávača Apple TV s tvOS 11.

Nezáleží pritom, či špeciálny znak príjmu v štandardnej aplikácii pre posielanie textových a online správ iMessage, alebo v niektorej z aplikácií tretích strán ako je WhatsApp, Gmail alebo Facebook Messenger. Niektoré aplikácie však fungujú aj naďalej bez problémov – napríklad Skype a Telegram.

Apple prostredníctvom hovorcu oznámil, že pracuje na náprave, ktorá by mala problém vo všetkých zariadeniach odstrániť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #iOS #Mac #macOS