Eset predstavil antivírus pre inteligentné televízory

Antivírus má chrániť citlivé dáta užívateľov pri surfovaní na internete, ale aj zabrániť špehovaniu cez prednú kameru na televízore.

26.02.2018 12:15
obrazovka, televízor, televízia, rodina,... Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Hackeri budú podľa Esetu čoraz častejšie útočiť aj na inteligentné zariadenia v domácnostiach vrátane televízorov. Spoločnosť v tejto súvislosti predstavila nový produkt s názvom Smart TV Security. Určený je pre televízory s operačným systémom Android TV, vrátane herných konzol a set-top boxov. “Zo Smart TV zariadení sa vďaka ich mikrofónom, kamerám a USB portom stávajú ciele kybernetických útokov. Kyberkriminálnici môžu prevzatím kontroly nad televíziou zaútočiť na iné zariadenia pripojené k domácej sieti, špehovať členov domácnosti a zhromažďovať citlivé osobné údaje,” píše Eset.

Podľa Branislava Orlíka z Esetu je na čase, aby ľudia začali premýšľať aj nad ochranou inteligentných zariadení, vrátane televízorov, podobne ako chránia svoje laptopy, tablety a smartfóny. “Nemali by sa o ne starať ako o bežné televízie, varné kanvice alebo hodinky,” vysvetľuje Orlík.

Zatiaľ len ako prevencia

V súčasnosti malvér pre inteligentné spotrebiče nie je príliš rozšírený, aj keď jeho množstvo je určite na vzostupe a aj naďalej bude rásť. Eset preto v súvislosti s novým produktom hovorí najmä o prevencií pred budúcimi hrozbami. Smart TV Security v súčasnej podobe okrem antivírusu má aj aj takzvaný antiransomvér, skener USB zariadení a antifišingový doplnok, ktorý zabráni úniku osobných a citlivých údajov pri surfovaní na internete.

Eset Smart TV Security je dostupný v obchode Google Play v bezplatnom a platenom variante. Po 30. dňoch prémiového produktu sa bude môcť užívateľ rozhodnúť či si ponechá bezplatnú alebo predplatí platenú verziu od dvoch eur mesačne.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Eset #antivírus #Smart TV Security