Facebook na Slovensku spustil svoj online bazár

Použitý tovar už môžu Slováci inzerovať aj na Facebooku. Sociálna sieť spustila funkciu, ktorú už poznajú užívatelia v západnej Európe aj v susednom Česku.

19.03.2018 20:15
Facebook, Marketplace Foto:
Facebook rozšíri službu Marketplace do ďalších európskych krajín.
debata

Možno ste si to už všimli, možno si to ešte len všimnete v najbližších dňoch. Facebook oznámil, že do zoznamu krajín, v ktorých podporuje službu Marketplace (bazár) zaradil aj Slovensko. Služba je priamo súčasťou sociálnej siete a v aplikácii a rovnako tak aj vo webovom rozhraní má samostatnú ikonu s logom obchodu.

Bezplatné inzeráty a jednoduchá komunikácia s predávajúcim

Marketplace je akýmsi bazárom, ktorý funguje priamo v prostredí sociálnej siete. Za vytváranie inzerátov, ich publikovanie či aj samotný predaj používatelia neplatia žiadne poplatky. Inzerovať môžu nové ale aj použité výrobky. Kupujúci má zas na výber niekoľko filtrov, podľa ktorých môže hľadať konkrétnu kategóriu výrobkov, vzdialenosť predávajúceho alebo cenové rozpätie.

Kupujúci má možnosť kontaktovať predávajúceho jednoduchým potvrdením záujmu o danú vec. Predávajúcemu je následne do schránky doručená správa od záujemcu, na ktorú má možnosť zareagovať. Správa sa nachádza medzi bežnými správami od priateľov, nie v samostatnom priečinku.

Marketplace od začiatku fungoval len v Spojených štátoch, Veľkej Británii a v Austrálii. Facebook službu postupne sprístupňoval aj v ďalších krajinách, naposledy v lete minulého roka pribudlo viacero európskych krajín vrátane Českej republiky a Maďarska. Slovensko sa dostalo na rad až v marci 2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #bazár #Marketplace #inzeráty