Elon Musk z Facebooku na protest odstránil stránky Tesly a SpaceX

Stránky s miliónmi fanúšikov odstránil Elon Musk v priebehu niekoľkých minút. Zareagoval na žiadosti svojich podporovateľov na Twitteri.

23.03.2018 20:15
Tesla Motors - logo Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Kríza ochrany súkromia a neoprávneného používania užívateľských dát otriasa Facebookom viac než kedykoľvek predtým. Na Twitteri užívatelia vyzývajú na bojkot najväčšej sociálnej siete a motivujú ostatných, aby svoj účet z Facebooku odstránili. Mnoho z nich tak aj urobilo, navyše sa k nim pridávajú aj firmy. Príkladom za všetky je Elon Musk a firmy Tesla a SpaceX, ktorých oficiálne stránky by ste už na Facebooku hľadali márne. Musk ich okamžite zmazal.

Musk, ktorý je známy svojim žoviálnym prístupom a takisto proaktívnou a otvorenou komunikáciou na Twitteri zareagoval na reakcie ľudí, ktorí ho na sociálnej sieti sledujú. Po tom, čo ho požiadali, aby z Facebooku odstránil stránky svojich firiem, neváhal ani minútu. Ako prvú odstránil stránku firmy SpaceX s komentárom, že o nej doposiaľ ani nevedel. “Naozaj som ju (stránku) nevidel ani len raz. Za chvíľu bude preč,” napísal na Twitteri. Ľudia vo výzvach pokračovali a Musk sa preto rozhodol odstrániť aj stránku Tesly, ktorá mala na Facebooku 2,5 milióna fanúšikov. “Vyzerá nanič,” napísal niekoľko minút pred tým, než ju deaktivoval.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Tesla #SpaceX #Cambridge Analytica