iPad dostal ľudovú cenu. Novinka má osloviť najmä študentov

Nový iPad nemá žiadne pokročilé funkcie, je takmer identický s minuloročným modelom. Jeho cena je však priaznivejšia. Študenti oproti bežným spotrebiteľom ušetria ďalších 30 dolárov.

29.03.2018 17:00
iPad, Apple Foto:
Apple predstavil iPad pre študentov za necelých 300 dolárov
debata

Novým iPadom má Apple zacielené na študentov. Tablet má 9.7-palcový Retina displej, procesor identický s tým, ktorý používa iPhone 7. Oproti najvyššiemu, a zároveň najvýkonnejšiemu iPadu, má novinka o čosi nižší výpočtový aj grafický výkon. Neznamená to však, že pri niektorej zo súčasne dostupných aplikácií bude strácať dych. Apple optimalizoval nie len jeho výkon ale aj výdrž batérie. Tablet bez problémov zvládne multitasking (súčasné použitie viacerých aplikácií) ale aj prácu s aplikáciami pre rozšírenú realitu. Batéria na plné nabitie vydrží 10 hodín práce.

Špeciálnou a v tejto cenovej kategórii aj nevídanou vlastnosťou tabletu je podpora inteligentného Pera Pencil, ktorá bola doposiaľ len doménou najdrahšieho modelu Pro. iPadu nechýba čítačka odtlačkov prstov, v prípade potreby aj podpora 4G sietí. Viac než parametre je zaujímavá cena. Apple bude iPad predávať za 329 dolárov (32 GB verzia) a študenti za rovnaký model zaplatia ešte o 30 dolárov menej. Súčasťou balenia však nie je pero, ktoré si musia záujemcovia zakúpiť samostatne za necelých 100 dolárov (študenti za 89 dolárov).

S ľudovou cenou sa snaží Apple osloviť nie len študentov ale aj učiteľov, ktorým dáva k dispozícii aj nový softvér s názvom Schoolwork. Bezplatná cloudová aplikácia umožňuje učiteľom zasielať rôzne typy dokumentov alebo pracovných zadaní študentom a sledovať ako pri práci postupujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #tablet #iPad