Kontrolujete zabezpečenie účtu na Facebooku skratkou BFF? Naleteli ste

Ak ste si v príspevkoch niektorého zo svojich priateľov na Facebooku všimli nezmyselnú skratku BFF a neviete o čom je reč, vysvetlíme vám to.

12.04.2018 20:55
facebook, socialna siet, dieta, tablet Foto:
Ilustračné foto
debata

Na Facebooku sa začali šíriť falošné správy o akejsi jednoduchej kontrole zabezpečenia účtu pomocou skratky BFF. Ak ju vraj napíšete do svojho príspevku alebo komentára a tieto tri písmená zmenia farbu na zelenú, nemusíte sa báť, že by niekto ukradol vašu identitu. “Mark Zuckerberg, generálny riaditeľ Facebooku, vymyslel slovo BFF, aby sa uistil, že váš účet na Facebooku je bezpečný. Napíš BFF do komentára a pokiaľ sa objaví zelená, tvoj účet je chránený. Pokiaľ sa neobjaví v zelenej, okamžite si zmeň heslo, pretože ho môže niekto hacknúť,” uvádza sa v jednom z mnohých falošných príspevkov, ktoré nabádajú ľudí k napísaniu nezmyselného komentára.

Tajná skratka BFF v skutočnosti nie je žiadnym fígľom. BFF je skratkou anglických slov Best friends forever (navždy najlepší priatelia) a nemá nič spoločné s údajnou skrytou funkciou na sociálnej sieti. To, že tri písmená v príspevku zmenia farbu takisto nie je nič neobvyklé. Niektoré výrazy sociálna sieť jednoducho zvýrazňuje inou farbou či tučným písmom. Ak niekomu blahoželáte a použijete slovo “gratulujem”, takisto zmení farbu z čiernej na oranžovú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #BFF #zabezpečenie účtu