Telekom predstavil nové paušály Áno. Prinášajú veľké zmeny

Telekom po niekoľkých rokoch výrazným spôsobom obmenil ponuku paušálov. Rozšíril ponuku neobmedzených volaní a ponúka aj dáta navyše.

27.04.2018 18:30
mobilný operátor, internet, telefón, smartfón,... Foto:
Ilustračné foto
debata (4)

Iná doba, iné pravidlá a výhody. Slovak Telekom predstavil nové paušály Ano, ktoré sú evolúciou paušálov Happy. Evolúciou preto, lebo rozširujú možnosti neobmedzených volaní a takisto množstva predplatených dát. Telekom sa navyše snaží motivovať zákazníkov k využívaniu ďalších služieb pevnej siete, vďaka ktorým môžu získať dvojnásobok mobilných dát. Ak skombinujú viacero služieb naraz (označované ako Magenta 1) vo veľkosti M a vyššej, operátor množstvo predplatených mobilných dát zdvojnásobí. Týka sa to napríklad používania služieb pevnej siete alebo internetu.

Nevyčerpané dáta zákazník nestratí

Zaujímavosťou je aj staronové prenášanie nevyčerpaných dát, od ktorého Telekom v minulosti upustil. Prenos dát opäť vrátil na scénu s tým rozdielom, že k obnovenému balíku dát sa na začiatku nového zúčtovacieho obdobia pripočítajú len nevyužité dáta z predošlého mesiaca. Prenos dát za dlhšie obdobie možný nie je.

  Áno S Áno M Áno L Áno XL Áno XXL
Volania v SR, do EÚ, EÚ roaming 200 minút neobmedzene neobmedzene neobmedzene neobmedzene
SMS v SR, do EÚ, EÚ roaming 0 neobmedzene neobmedzene neobmedzene neobmedzene
Dáta v SR a EÚ 250 MB 500 MB 4 GB 10 GB 20 GB
Dáta v SR a EÚ (pri využití ďalších služieb) 500 MB 1 GB 8 GB 20 GB 40 GB
Mesačný poplatok 10 eur 20 eur 30 eur 40 eur 70 eur

Ak patríte k zákazníkom Telekomu, mohli ste sa na vlastnej koži presvedčiť, že po vyčerpaní mobilných dát mobilné pripojenie funguje aj naďalej, no so spomalenou rýchlosťou. Po novom to už neplatí. Operátor po vyčerpaní mobilných dát dátové prenosy zastaví až do doby, kým si ďalšie dáta zákazník nedokúpi.

Služba StreamOn už aj pre paušál. Nie je však najlacnejšia

Atraktívnym doplnkom k paušálom je aj služba StreamOn, ktorú Telekom po prvýkrát predstavil pred niekoľkými týždňami. Dostupná bola však len pre používateľov predplatených kariet. Po novom si ju môžu za príplatok dopriať aj majitelia paušálov. Služba StreamOn nie je lacná, stojí 8 eur mesačne. Po jej aktivácii je však možné počúvať streamovanú hudbu alebo sledovať filmy a videá vybraných služieb bez toho, aby sa dáta odpočítavali z predplateného balíka. StreamOn podporuje použitie hudobných služieb Apple Music, Deezer, Spotify a Tidal, videoslužieb a videoserverov Netflix, HBO Go, YouTube, Magio Go, Digi Go a Markíza + videoarchív. Služba sa vzťahuje aj na počúvanie internetových rádií Europa 2, Expres, Vlna, Anténa Rock, Jemné a detského rádia Žofka.

Telekom ponuku doplnil aj o doplnkové balíčky. Niektoré z nich zostali v nezmenenej podobe. Majitelia najnižšieho paušálu Áno S si môžu priplatiť tri eurá mesačne a získať neobmedzené volania v sieti Telekomu, ďalších 100 predplatených minút a neobmedzené SMS a MMS správy. Pri všetkých ďalších paušáloch si je zas možné priobjednať jeden gigabajt dát za 5 eur mesačne, dva gigabajty za 6 eur mesačne alebo jeden gigabajt za euro s platnosťou 24 hodín.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #paušál #Slovak Telekom #mobilný operátor