Facebook ľuďom pomôže s hľadaním partnera. Spustí online zoznamku

Už o niekoľko mesiacov si budú môcť nezadaní ľudia hľadať na Facebooku svojho životného partnera. Sociálna sieť oznámila príchod novej online zoznamky.

02.05.2018 17:00
Mark Zuckerberg, USA Foto: ,
Ilustračné foto. Na fotografii zakladateľ Facebooku, Mark Zuckerberg.
debata

Ste nezadaní a hľadáte k sebe životného partnera? Facebook vám s tým onedlho môže pomôcť. Bolo len otázkou času, kedy najväčšia sociálna sieť spustí vlastnú online zoznamku. Má k tomu totiž tie najlepšie predpoklady. Až 200 miliónov ľudí, ktorí sú na Facebooku zaregistrovaní je podľa Marka Zuckerberga nezadaných. Práve im by mohla nová zoznamka pomôcť za predpokladu, že hľadajú dlhodobý vzťah a nie len rýchle rande.

Facebook má to, čo mu iné online zoznamky môžu len závidieť

Na konferencii F8 v americkom San Jose boli vybraným vývojárom predstavené novinky z prostredia sociálnej siete, z ktorých najväčšou bola práve online zoznamka. Podľa prvých ukážok bude fungovať na podobnom princípe ako Tinder, Baddo a ďalšie podobné služby, ktoré však musia ľudí presviedčať, aby sa zaregistrovali, vyplnili svoj profil a boli aktívni. Facebook to robiť nemusí a môže čerpať z vlastnej databázy, ktorú mu môžu ostatní len závidieť. Ohlásenie novej služby sa okamžite negatívne odrazilo aj na akcii firmy Match Group, ktorá prevádzkuje službu Tinder. Tinder väčšinu údajov o používateľoch získava práve z ich pripojených profilov na Facebooku.

Zuckerberg uviedol, že nová služba musí byť postavená na dôvere a pripomenul tiež, že to, čo kauza Cambridge Analytica sa už nemôže opakovať. “Novú službu sme od začiatku vytvárali s ohľadom na súkromie a bezpečnosť,” dodal Zuckerberg.

Zoznamka bude súčasťou sociálnej siete

Zoznamka bude pravdepodobne plne integrovaná do prostredia sociálnej siete. Tváre ľudí bude Facebook zobrazovať podľa vybraných kritérií, spoločných záujmov ale aj spoločných priateľov. Podobne ako v iných službách sa bude môcť užívateľ rozhodnúť, či si pozrie profil danej osoby, vyjadrí svoje sympatie alebo priamo začne s konverzáciou. Bližšie detaily Facebook oznámi až v najbližších mesiacoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #zoznamka #Tinder #Badoo