Xiaomi predstavil ešte lepší náramok Mi Band 3. Opäť prekvapil cenou

S novým náramkom sa už môžete nie len sprchovať, ale aj plávať a potápať. Xiaomi Mi Band 3 má väčší displej, no rovnako veľkú výdrž a výbornú cenu ako jeho predchodca.

03.06.2018 17:00
Xiaomi, Mi Band 3, inteligentný náramok Foto:
Xiaomi predstavil už štvrtú generáciu náramku Mi Band.
debata (1)

Ak inteligentné náramky Mi Band od Xiaomi nepoznáte, čítajte ďalej. Ak ich poznáte, či dokonca vlastníte, pokračovaním v čítaní možno zatúžite po najnovšom náramku Mi Band 3, ktorý nestratil na atraktivite. Práve naopak. Xiaomi opäť ukázalo, že aj po rokoch vie prekvapiť a ponúknuť to, čo od čínskej firmy ako je ona, spotrebitelia očakávajú. Nie je to len nízka cena, ale aj inovácie. Náramok MiBand 3 ich má v porovnaní so svojim predchodcom síce pomenej, no ak by chcel ktokoľvek namietať, uzemní ho menej než 30-eurová cenovka.

Ani štvrtá generácia náramku nestratila na atraktivite

Mi Band 3 je už štvrtou generáciou inteligentného náramku Xiaomi. Prvá verzia mala namiesto displeja tri diódy, ktoré upozorňovali na prichádzajúci hovor či SMS správu. Druhej generácii s názvom Mi Band 1S už pribudol aj snímač pulzu. Bez aplikácie však bol náramok stále nepoužiteľný. To sa čiastočne zmenilo s príchodom tretej generácie náramku, ktorý už displej obsahoval. Bol síce jednoduchý a zobrazoval len jednoduché informácie, no v porovnaní s predošlou verziou bol svojim spôsobom prelomový. Výrobcovi sa podarilo zachovať extrémne nízku cenu (menej ako 30 eur), udržať vysokú výdrž (20 dní) a zlepšiť ovládateľnosť a využiteľnosť aj bez potreby vyťahovania mobilu z vrecka nohavíc.

Bolo jasné, že s príchodom štvrtej generácie by Xiaomi nemalo vysokú latku podliezť. Či Mi Band 3 prekonal očakávania s ním spájané, ukážu až prvé recenzie. Zatiaľ je možné vychádzať len z oficiálnych špecifikácií, ktoré prezradil výrobca. Náramok má podľa nich takmer dvojnásobne väčší displej (uhlopriečka 2 centimetre), vyššie rozlíšenie (128 × 80 bodov) a väčšiu batériu (110 mAh). Väčšia batéria však neznamená aj väčšiu výdrž. Náramok vydrží nabitý rovnako dlho ako jeho predchodca, teda približne 20 dní. Firma predáva dva varianty, štandardný a s NFC čipom, s ktorým je napríklad možné platiť bezkontaktne.

S náramkom sa už je možné aj potápať

Xiaomi Mi Band 3 si už poradí nie len so špliechajúcou vodou alebo sprchou, ale možno ho nosiť aj pri plávaní a potápaní, a to do hĺbky až 50 metrov. S telefónom komunikuje cez Bluetooth 4.2, podpora Bluetooth 5.0 sa zatiaľ odkladá. Po stránke funkcií je na tom náramok prakticky rovnako ako predošlá verzia. Možno s ním počítať kroky, merať pulz, či dostávať notifikácie o SMS správach a telefonátoch. Väčší displej by mal zobraziť aj náhľady správ.

A to najlepšie nakoniec. Náramok Xiaomi predáva za 179 jüanov, teda približne 24 eur. Verzia s NFC, ktorá zrejme nebude distribuovaná na iný ako čínsky trh, stojí v prepočte 27 eur. Oficiálny distribútor značky Xiaomi na Slovensku zatiaľ náramok nemá vo svojej ponuke. Nedočkavci si ho môžu zakúpiť v niektorom z čínskych obchodov (GearBest, eBay, Aliexpress) za takmer dvojnásobok oficiálnej ceny. Počítať navyše musia aj s dodatočnou platbou DPH na colnici.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentný náramok #Xiaomi #športový náramok #Mi Band 3