Otravných reklám bude na Facebooku viac. Objavia sa aj v Messengeri

Obťažujú vás reklamy, ktoré sa na Facebooku spúšťajú automaticky? Rovnaký typ reklám sa po novom objaví aj v správach v Messengeri.

20.06.2018 19:00
Facebook, Messenger, Foto:
Ilustračné foto
debata

Ak ste si v priebehu niekoľkých rokov zvykli na to, že aspoň Messenger od Facebooku je bez reklám, nasledujúci článok vás nepoteší. Facebook pripravuje ďalšiu “neželanú” novinku v podobe automaticky prehrávaných reklám v aplikácii Messenger. To znamená, že medzi správami od priateľov sa objavia reklamné videá, ktoré nebudú čakať na to, kým na ne kliknete a spustíte ich. Facebook automaticky prehrávané reklamy v Messengeri začne testovať koncom júna na malej vzorke používateľov. Neskôr ich v optimalizovanej podobe aktivuje pre všetkých bez rozdielu.

Facebook v oficiálnom stanovisku poskytnutom serveru Quartz uvádza, že video reklamy v Messengeri budú spustené postupne a zmysluplno. Ľudia, ktorí Messenger používajú, budú môcť reklamy “kontrolovať”. Kontrolovať v ponímaní Facebooku ale neznamená vypnúť. Tak ako aj pri iných reklamách si budú môcť len vybrať, či im reklama vyhovuje, prípadne ju nahlásiť, no nie zamedziť jej zobrazovaniu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #Messenger