Operátori: Telekom zvyšuje ceny pevného internetu aj televízie

Viac za služby budú od augusta platiť aj zákazníci s viazanosťou. Budú však mať možnosť od zmluvy odstúpiť. Telekom k zvyšovaniu cien prinútila inflácia aj rastúce náklady.

25.06.2018 15:05
Slovak Telekom, magio, televízia Foto:
Ilustračné foto
debata (25)

Telekom informoval o plošnej zmene cien pevných služieb, ktorá sa bude týkať nie len nových ale aj existujúcich zákazníkov bez ohľadu na to, či majú alebo nemajú viazanosť. Ceny pre hlasové, dátové a televízne služby bude operátor upravovať od 1. augusta. Mobilné služby budú spoplatňované aj naďalej rovnako. Zvyšovať sa nebudú ani ceny u služieb dcérskej spoločnosti Digi Slovakia.

Inflácia aj rastúce náklady

Za hlavné dôvody pre zvyšovanie cien Telekom považuje infláciu, ale aj rastúce náklady na na prevádzku služieb, vrátane vývoja situácie na niektorých trhoch, ktoré majú priamy vplyv na licenčné poplatky za viaceré stanice. “Zvýšenia cien pevných služieb a najmä TV balíčkov boli na slovenskom trhu realizované väčšinou už v minulom roku, no Telekom pristupuje k zmenám neskôr, aj vzhľadom na ďalší očakávaný rast nákladov v budúcnosti,” upresňuje hovorca operátora, Michal Korec. Poukazuje tiež na situáciu na ďalších trhoch, na ktorých boli operátori takisto nútení zvyšovať svoje ceny. Konkrétne v Belgicku, Holandsku, Nemecku, Španielsku a vo Veľkej Británii.

Ceny bude Telekom zvyšovať podľa toho, koľko služieb zákazník používa. Pokiaľ má len jednu, cena sa zvýši o 90 centov mesačne. Ak má dve alebo tri, zaplatí za každú o 60 centov naviac, teda 1,2 eura až 1,8 eura mesačne. Zákazníkov bude Telekom informovať listom, e-mailom alebo SMS správou. Nakoľko ide o výrazné zmeny v podmienkach poskytovania služby, zákazníci budú mať možnosť od zmluvy s viazanosťou odstúpiť.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #Magio #pevný internet