Orange spustí vlastný športový kanál Orange Sport

Vlastniť športový kanál je trend. Orange vycítil príležitosť a predstavil novú športovú stanicu Orange Sport, ktorá začne vysielať už 15. augusta. Priniesť by mala množstvo živých prenosov a originálneho obsahu.

28.06.2018 11:50
Orange Sport, Orange Foto:
Orange predstavil športovú stanicu Orange Sport.
debata

Telekom pred niekoľkými týždňami oznámil spustenie vlastného televízneho kanálu Folklorika, ktorý je svojim spôsobom unikátny. Prezentovať chce slovenský folklór, ľudové tradície a tradičný spôsob života Slovákov doma a v zahraničí. Zástupcovia Telekomu pri predstavení novej stanice uviedli, že je rozumnejšie ponúknuť unikátny obsah, o ktorý sa nebude musieť operátor biť s inými. Orange v týchto dňoch ukázal, že má na celú vec iný názor a predstavil vlastný športový kanál Orange Sport, s ktorými si trúfa konkurovať najväčším poskytovateľom športového obsahu. Operátor verí, že sa mu podarí divákov osloviť nie len vďaka živým prenosom ale aj originálnemu obsahu. Presvedčil ho údajne prieskum, podľa ktorého viac ako štvrtina respondentov preferuje exkluzívny športový obsah.

Obsah bude tvoriť Orange aj české O2

Zaujímavosťou je, že na tvorbe obsahu sa bude podieľať aj český partner O2 Czech Republic. Orange Sport si plánuje fanúšikov športu získať napríklad Ligou majstrov, na ktorej vysielanie operátor získal licenciu do roku 2021. “K dispozícii budú aj zápasy českých futbalových a hokejových líg, európsky basketbal, ale aj zápasy MMA. Cieľom je pridať aj ďalšie slovenské športové súťaže,” uviedol generálny riaditeľ Orange Slovensko, Pavol Lančarič.

Sledovať Orange Sport budú môcť nie len zákazníci operátora, ale tí, ktorí jeho služby nevyužívajú. Stanica bude vysielať v slovenčine a češtine od 9:00 do pol hodinu po polnoci. K dispozícii bude štandardne v HD kvalite, no operátor do budúcna počíta aj s rozšírením do 4K. “V prípade viacerých futbalových prenosov ich bude možné sledovať vďaka tzv. paralelným staniciam, ktoré sú automaticky dispozícii vtedy, ak sa hrá v rovnakom čase viacero zaujímavých zápasov. Celkovo tam budú môcť diváci sledovať okrem Orange Sport aj stanice Orange Sport 2, 3 a 4,” upresňuje Orange. Hlavné zápasy Ligy majstrov budú vždy so slovenským komentárom od známych komentátorov a moderátorov zo Slovenska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Orange #šport #Orange Sport