Smartfóny Samsung majú problém. Samy posielajú fotky ľuďom zo zoznamu

Majitelia vlajkových lodí Samsungu sa môžu stretnúť s netradičným problémom. Telefón bez ich vedomia sám odosiela fotografie z albumov iným osobám zo zoznamu kontaktov. Výrobca už problém rieši.

03.07.2018 11:30
Samsung, Galaxy, Note 8, Foto:
Ilustračné foto (na obrázku Samsung Galaxy Note 8)
debata

Množstvo majiteľov smartfónov Samsung Galaxy S9, S9+ a Note 8 sa v posledných dňoch mohlo stretnúť s netradičným problémom, keď ich smartfón spontánne, bez ich vedomia a súhlasu odosielal vybrané fotografie z fotoalbumu iným osobám zo zoznamu kontaktov. Podľa serveru Gizmodo je za odosielanie správ pravdepodobne zodpovedná chyba v štandardnej aplikácii na odosielanie správ. Zaujímavé pritom je, že po odoslaní fotografie aplikácia po sebe zahladí všetky stopy, takže užívateľ sa ani nemusí dozvedieť, že jeho telefón poslal ďalším ľuďom ľubovolné fotky z galérie.

Zatiaľ nie je jasné koľkých ľudí sa tento problém týka. Server The Verge napríklad píše o relatívne malej skupine zákazníkov amerických operátorov, ktorí vo svojej sieti implementovali nový komunikačný štandard RCS. Problémy zatiaľ hlásili prevažne používatelia amerického T-Mobile, ktorý ale chyby na svojej strane odmieta. Hovorca spoločnosti redaktorov The Verge odkázal na tlačové oddelenie Samsungu, ktorý je podľa nich za chybu zodpovedný.

Používatelia uvedených smartfónov môžu preventívne v nastaveniach obmedziť právomoci aplikácie Samsung Message pri prístupe k úložisku, do doby kým Samsung nevydá opravnú aktualizáciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #Note 8 #Galaxy S9