V Mapách Google už budete môcť nahlasovať aj dopravné situácie

Google si do vlastných máp prenáša funkciu, vďaka ktorej sa stala mobilná navigácia Waze celosvetovým hitom. Užívateľom už onedlho umožní nahlasovať dopravné nehody či obmedzenú prevádzku na cestách.

10.07.2018 08:00
lokalizovanie telefónu, mapy, navigácia, mobil,... Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Bolo len otázkou času, kým Google začne hľadať spôsob ako prepojiť či spojiť dve mobilné navigačné platformy, ktoré vlastní. Mapy Google, ktoré sú v súčasnosti najpoužívanejšími mobilnými mapami na svete, si vezmú to, čo preslávilo pôvodom izraelskú navigáciu Waze – hlásenie dopravnej situácie samotnými používateľmi.

Google v súčasnosti funkciu testuje na vzorke užívateľov, ktorí v mobilnej verzii navigácie majú možnosť hlásiť zmenu dopravnej situácie. Akonáhle sa priblížia k miestu, na ktorom bola nahlásená napríklad dopravná nehoda či zápcha, aplikácia im zobrazí notifikáciu. Užívatelia na ňu následne môžu zareagovať a potvrdiť či vyvrátiť, že k obmedzeniu premávky na danom úseku naozaj došlo. Akonáhle Google zozbiera viac takýchto hlásení, informácie o obmedzeniach v Mapách upraví tak, aby sa vo forme varovania zobrazili všetkým. Po tom, čo sa situácia na ceste zmení a užívatelia vo väčšom počte nahlásia, že napríklad nehoda už bola odstránená, Google varovanie z Máp odstráni.

Novinku Google postupne sprístupní všetkým používateľom bez rozdielu vo forme aktualizácie mobilnej aplikácie. Zatiaľ firma neinformovala kedy sa tak stane.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mapy Google #Waze