Tip: Aktualizujte si Chrome. Získate množstvo vylepšení

Desiate výročie oslávil prehliadač Chrome množsvom vylepšení. Prináša pokročilú správu hesiel, nový dizajn a našepkávanie pri vyhľadávaní.

08.09.2018 19:55
Google Chrome, prehliadač Foto:
Google Chrome oslávil 10 rokov s množstvom noviniek.
debata

Možno neuveríte, ale už je tomu 10 rokov od kedy Google predstavil svoj vlastný prehliadač Chrome. Len málokto veril, že Chrome môže tak veľmi zamiešať karty na trhu, ktorý prakticky ovládal Firefox s Internet Explorerom. Stalo sa. V súčasnosti je Chrome trhovou jednotkou, ktorú ako svoj hlavný prehliadač používa osem z desiatich internetových používateľov. Google desiate výročie Chromu neoslávil nijak inak ako predstavením novej verzie s číslom 69. Prináša množstvo noviniek, kvôli ktorým by ste určite nemali váhať s aktualizáciou.

Heslá si nie len zapamätá, ale ich aj navrhne a zosynchronizuje

Ak ste počuli o vyspelom správcovi hesiel v prehliadači Safari, mohli ste jeho užívateľom len závidieť. Chrome však takisto dospel a prináša vylepšenú prácu s heslami, ktoré je už možné aj generovať a následne ukladať a synchronizovať naprieč viacerými zariadeniami. Potrebné však je, aby na všetkých ostatných počítačoch bola táto funkcia zapnutá a aby bol používateľ prihlásený pod rovnakým účtom.

Zmenil sa aj dizajn prehliadača. Už na prvý pohľad si všimnete, že karty otvorených okien vyzerajú inak. Sú oblejšie a prehľadnejšie, aj keď sa ich vedľa seba zmestí menej. Rovnaké dizajnové zmeny si všimnú aj používatelia mobilnej aplikácie na Androide, ktorú Google upravil po vzore novej desktopovej verzie.

Chrome sa naučil našepkávať

Už pri písaní kľúčových výrazov do riadku s adresou si môžete všimnúť, že Chrome nečaká, kým všetko napíšete a stlačíte Enter. Prehliadač dokáže predvídať, s čím sa na Google obraciate a už počas písania kľúčových slov zobrazí náhľad výsledku. Napríklad, ak vás zaujíma počasie v Bratislave, stačí ak napíšete práve tieto dve kľúčové slová a bez toho, aby ste vyhľadávanie potvrdili, vám prehliadač v náhľade zobrazí, že v Bratislave je práve 26 stupňov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadač #Google Chrome