Už aj Microsoft užívateľom umožní cez počítač posielať SMS správy

Je to funkcia, ktorá mala byť súčasťou Windows už dávno. Microsoft si však so zdieľaním správ z mobilu na počítač dal načas. Apple pritom vo svojom ekosystéme podobnú vymoženosť ponúka už niekoľko rokov. Vo Windowse sa objaví pravdepodobne na začiatku jesene.

11.09.2018 11:50
hp, elite x3, smartfón, tablet, Foto:
Ilustračné foto
debata

Ak používate iPhone v kombinácii s počítačom Mac, funkciu odosielania správ cez počítač určite poznáte a aj využívate. Pre tých, ktorí nevedia o čom je reč, ponúkame krátke vysvetlenie. Vďaka funkcii, ktorú pred niekoľkými rokmi Apple integroval do svojho mobilného a desktopového operačného systému, mohli používatelia písať SMS a iMessage správy aj na počítači. Bez toho, aby sa museli čo i len dotknúť svojho mobilu. Stačí, aby boli počítač a mobil pripojené na internet a cez aplikáciu Messages je možné písať SMS správy na počítači rovnako ako na mobile. Len komfortnejšie a s menším počtom chýb.

Microsoft na vývoji podobnej funkcie pracoval niekoľko dlhých mesiacov, no bez väčšieho úspechu. Vývojári sa s ňou mohli krátko zoznámiť v aplikácii Your Phone, ktorú im Microsoft v auguste sprístupnil, no v zápätí ju kvôli veľkému množstvu chýb z obehu aj stiahol. V týchto dňoch firma robí svoj reparát, a aplikáciu sprístupňuje vývojárom znova. Aplikácia bude spolupracovať len so smartfónmi s Androidom.

Aplikácia Your Phone, ktorá by mohla byť súčasťou októbrovej aktualizácie operačného systému Windows 10, dokáže v podstate to isté, čo aplikácia Messages na počítačoch Mac. Posielať a prijímať z nej bude možné SMS správy, čo pre ľudí, ktorí ich majú spoplatnené, nie je žiadna sláva. Ich by mohlo potešiť zdieľanie fotografií, súborov a notifikácií, ktoré sa okrem displeja smartfónu objavia aj v okne aplikácie Your Phone.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #sms #Your Phone