Facebook umožní mazať už odoslané správy. Užívateľom na to dá 10 minút

Pomýlili ste sa a napísali ste kamarátovi na Facebooku niečo prvoplánové? Už onedlho budete svoj omyl môcť zvrátiť. Sociálna sieť pripravuje funkciu mazania správ na Messengeri.

07.11.2018 19:35
facebook, sociálna sieť Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Určite sa to stalo aj vám. Svojmu kamarátovi, kolegovi či známemu ste napísali správu, na ktorú nie ste pyšný, prípadne by ste na ňu najradšej zabudli. Slová sa totiž nedajú vrátiť späť. Neplatí to však vždy. Niektoré komunikačné platformy (napríklad WhatsApp) umožňujú už odoslané správy zmazať. Adresát sa to samozrejme dozvie, no ak si dovtedy správu nestihol aj prečítať, zmizne mu z očí. Nad podobnou funkcionalitou už dlhšiu dobu premýšľal aj Facebook. Až donedávna bola len jednou z mnohých plánovaných funkcií aplikácie Messenger. Onedlho sa však stane realitou.

Facebook čoskoro sprístupní novú aktualizáciu aplikácie Messenger, v ktorej bude možné zmazať už odoslané správy. Zatiaľ len skrytú funkciu s anglickým názvom “unsend” (z angl. vziať späť) objavili v pripravovanej verzii Messengera pre platformu iOS. Nakoľko schvaľovací proces pri aktualizáciách aplikácií pre túto platformu je dlhší a môže trvať aj niekoľko dní, Facebook sa chcel radšej poistiť, aby funkciu sprístupnil všetkým naraz.

Už odoslané správy v Messengeri bude možné zmazať do desiatich minút od ich odoslania. To sa hodí, ak niekomu pošlete omylom zlú alebo nevhodnú správu, informáciu či fotku. Zatiaľ nie je presne známe, kedy funkciu Facebook aj aktivuje, v jej popise sa však uvádza, že čoskoro.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #Messenger