Používate Instagram? Onedlho možno stratíte desiatky sledujúcich

Instagram si posvieti na účty, ktoré rozdávajú falošné lajky a komentáre. Využije svoj vlastný nástroj, ktorý dokáže odhaliť služby zamerané na zvyšovanie popularity účtov.

20.11.2018 17:30
instagram, sociálna sieť, facebook Foto:
Ilustračné foto
debata

Ak aktívne používate sociálnu sieť Instagram, mohli ste si všimnúť, že niektoré lajky a komentáre pod vašimi fotkami pochádzajú z “prázdnych” účtov, či účtov naplnených nezmyslami. Mnohé z nich doposiaľ slúžili na zvyšovanie popularity iných účtov, ktorým rozdávali komentáre a lajkovali fotky. Tieto účty sú zväčša využívané cez aplikácie tretích strán a zablokovať ich je veľmi náročné a pracné. Instagram sa v týchto dňoch pochválil, že vyvinul nástroj, ktorý takúto falošnú aktivitu na účtoch dokáže odhaliť a zablokovať. Nemali by ste byť preto prekvapení, ak nárazovo stratíte zopár sledujúcich a lajkov na fotkách.

Prečo sa rozhodol Instagram filtrovať takúto aktivitu? Nie ani tak kvôli používateľom, ako inzerentom, ktorí platia za reklamu a sponzorujú profily ľudí, ktoré majú najväčší dosah. Platí jednoduchý vzorec – čím väčší dosah a aktivitu má profil na Instagrame, tým väčší záujem o spoluprácu majú inzerenti. Mnoho zo súčasných instagramových “influencerov” (z angl. ľudia, ktorí majú vplyv) za aktivitu na svojom účte platia službám, ktoré im umelo “nafúknu” počet lajkov, komentárov a celkovo im zvýšia aktivitu. Tá ich následne kvalifikuje na uchádzanie sa o sponzorované partnerstvá s niektorou z mnohých firiem. Služby si za tisícku sledujúcich pýtajú zhruba 3 až 8 dolárov, za jeden komentár približne 12 centov a za tisíc lajkov 4 až 9 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Instagram #influencer #falošné účty